Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Kljajević: NKT portparol režima

Da je NKT postalo portparol režima bilo je jasno još kad je osnovan, i kad je to tijelo za svoje članove izabralo osvjedočene DPS-kadrovike. Besmisao suštinskog postojanja NKT je veoma brzo dokazao kad je, gazeći Ustav, uveo neformalno vanredno stanje u Crnoj Gori, sve pod plaštom brige za zdravlje građana, ocijenila je portparolka DNP-a Jelena Kljajević

Da je NKT postalo portparol režima bilo je jasno još kad je osnovan, i kad je to tijelo za svoje članove izabralo osvjedočene DPS-kadrovike. Besmisao suštinskog postojanja NKT je veoma brzo dokazao kad je, gazeći Ustav, uveo neformalno vanredno stanje u Crnoj Gori, sve pod plaštom brige za zdravlje građana, ocijenila je portparolka DNP-a Jelena Kljajević.

Kljajević

“Djelovanje NKT, kao uslužnog servisa režimskih naloga, tu nije zaustavljeno. To partijsko tijelo je praktikovalo sve dobro poznate metode DPS-a, uz objavljivanja spiskova građana u samoizolaciji, sa svim njihovim ličnim podacima, čime se željela skrenuti pažnja s nestručnosti u radu NKT-a ako bi virus izmakao kontroli, pa bi pomenuti građani bili postavljeni kao mete za odstrel. Demokratska narodna partija ističe da djelovanje NKT-a, kao par ekselans političkog izvršnog organa režima, na tome nije završeno, nego je pribjegavano uvođenju policijskog časa van ustavnih normi i procedure, što je u svakoj pravnoj državi nedozvoljen čin bez presedana, i ogledni primjer samovolje vlasti koja šićari na nevolji građana”, navela je Kljajević.

Kako je naglasila, “upravo zato se vesela NKT-družina, po ocjeni Demokratske narodne partije, smjenjivala na malim ekranima uvjeravajući nas u brojne besmislice”.

“A jedna je svakako i ona poznata – da radnici “Bemaksa” ne predstavljaju socijalna bića, te se, kao takva, mogu bez problema grupisati i okupljati jer, navodno, nijesu potencijalni prenosioci virusa. Dvolični NKT nije se ni osvrnuo na flagrantne scene s proslave 21. maja, kao i proslave na Vrelima Ribničkim, koje, navodno, nijesu predstavljale rizike. A mnogi mladi, koji bi sjedjeli na klupama ispred stambenih objekata, ekspresno su lišavani slobode kao državni neprijatelji. Ovi i drugi postupci NKT-a predstavljaju flagrantne primjere dvostrukog morala i dvostrukih aršina tog partijskog, nabrzinu sklepanog tijela u službi Đukanovića. I njegovih nauma da zavadi Crnu Goru i građane da bi opstao na vlasti”, rekla je Kljajević, napominjući da je NKT zatim, “dobivši naredbu upravo od svog partijskog šefa, trkački proglasilo Crnu Goru za korona fri destinaciju, u želji da na brzinu prigrabi poene za sebe, a da vrlo neuvjerljivo pokuša diskreditovati zemlje u okruženju”.

“Tako je, što je bilo za očekivati, jedinu opasnost po zdravlje građana Crne Gore predstavljala Srbija, dežurni krivac za sve promašaja vlasti Montenegra, pa su granice sa Srbijom ostale zatvorene. A stižu turisti sa drugih destinacija, što je paradoks svoje vrste, u stilu kontroverznog NKT-a. S druge strane, navodno, nije predstavljalo rizik to što je Crna Gora slala svoje studente u tu istu, inficiranu Srbiju. Režimski NKT je potom mutirao u ekstremnu varijantu partijskog politbiroa, kad je već postalo jasno da nijedna država ne vjeruje u bajke o nepostojanju korona virusa u Crnoj Gori. Zato te države nijesu otvorile svoje granice i pustile svoje državljane u cilju spašavanja propale ekonomije Montenegra, i isto tako propale turističke sezone. Zatim je NKT krenuo u realizovanje naredbe Mila Đukanovića da se litije prikažu kao pogubne po zdravlje građana, pri čemu su veliki ugostiteljski objekti prepuni gostiju, koji se i ne pridržavaju nikakvih zdravstvenih uputa o držanju fizičke distance i sl. Uglavnom, prkoseći zdravom razumu i logici, NKT ističe da je veća opasnost od zaraze korona virusom na otvorenom, nego u zatvorenom prostoru, zbog čega je i donio odluku o zabrani javnih političkih i vjerskih okupljanja. Partijski aparatčici NKT-a odoše i korak dalje da bi prigrabili što šire nadležnosti za sebe, pa se juče upustiše i u “medicinsku” ocjenu rada policije, upućujući čestitke svima koji su prebijali građane. Na taj način NKT se do kraja, grubo ofirao kao partijska ćelija i izvršni organ Đukanovića. Ako je i od NKT-a, takvog kakav jeste, karikaturalan, mnogo je i premnogo”, zaključila je Kljajević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
stevan
28.06.2020-21:44 21:44

ko je sad pa ova? jel njoj Vučić placa sendvice