Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Klikovac: Rakčević neznanjem i populizmom obmanjuje javnost

Odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac tvrdi da Luka Rakčević, odbornik URA, neznanjem i populizmom obmanjuje javnost

Odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac tvrdi da Luka Rakčević, odbornik URA, neznanjem i populizmom obmanjuje javnost.

Andrija Klikovac

Saopštenje Klikovca prenosimo u cjelosti:

Današnja odluka Ustavnog suda bila je povod za novu demonstraciju neznanja i manipulacija od strane tradicionalnih podgoričkih salonskih opozicionara. Predvodnik takvih bio je, očekivano, Luka Rakčević. Odbornik koji, sada već mjesecima, nije došao na sjednicu Skupštine Glavnog grada ali koji uredno koristi svaku priliku da populizmom obmane javnost našao je za shodno da prokomentariše sadržaj odluke koju nije ni pročitao.

Da jeste, shvatio bi da je jedina istina da Glavni grad naplaćuje parking apsolutno u skladu sa zakonom i važećim propisima. Isto tako, da dolazi na sjednice Skupštine Glavnog grada znao bi da je na sjednici održanoj 23. decembra 2019. godine, na osnovu Zakona o komunalnim djelatnostima, donijeta nova Odluka o javnim parkiralištima na teritoriji Glavnog grada, koja je već stupila na snagu.

Dakle, odluka Ustavnog suda se odnosi na Odluku o javnim parkiralištima iz 2015. godine, koja je već prestala da važi! Takođe, sama odluka ne tretira meritum – samu djelatnost naplate parkinga već usklađenost sa Zakonom o komunalnim djelatnistima.

Ažurni odbornik Rakčević, da je zaista želio da na odgovoran način obavlja svoju funkciju iskoristio bi mogućnost učešća na javnoj raspravi povodom Odluke o javnim parkiralištima na teritoriji Glavnog grada koja je bila tokom novembra prethodne godine.

Međutim, da je odbornik Rakčević odgovoran, ažuran i redovan na sjednicama Skupštine Glavnog grada možda bi i imao priliku da nekada vrši vlast u Glavnom gradu na koju je pretendovao toliko puta. Ovako, dok god u pauzama od privatnog biznisa odluči da se malo bavi politikom Glavnog grada kroz paušalna i jeftina saopštenja, zagarantovana mu je pozicija vječitog opozicionara kojem je cenzus maksimalni domet.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve