Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Klikovac: Poražavajući rezultati ekspertskog dvojca, ne daju im za pravo da govore o učincima vlade Duška Markovića

Prema njegovim riječima, ako bismo izuzeli tvit spinove i neargumentovane fraze dvojice osvjedočenih manipulatora, a isključivo ekonomskim indikatorima utvrđivali činjenično stanje, vidjeli bismo da su Crna Gora i njeni građani od dolaska vlade koja sada vrši vlast u tehničkom mandatu, postali žrtve tragičnih posljedica neodgovornog rada dvojice odlazećih ministara

Ekspertski dvojac za populizam, manipulaciju i demagogiju „Spajić – Milatović“ posljednje su dvije osobe koje su pozvane da drže pridike Dušku Markoviću o rezultatima prethodne vlade na polju ekonomske politike, kazao je član Glavnog odbora i potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore, Andrija Klikovac.

Prema njegovim riječima, ako bismo izuzeli tvit spinove i neargumentovane fraze dvojice osvjedočenih manipulatora, a isključivo ekonomskim indikatorima utvrđivali činjenično stanje, vidjeli bismo da su Crna Gora i njeni građani od dolaska vlade koja sada vrši vlast u tehničkom mandatu, postali žrtve tragičnih posljedica neodgovornog rada dvojice odlazećih ministara.

Milojko Spajić i Jakov Milatović su glavni krivci što je državni dug uvećan za preko 500 miliona eura, a sve to su inače uradili tajno i protivzakonito. Zbog njihovog činjenja i djelovanja Crna Gora svjedoči vrtoglavom skoku svih cijene osnovnih životnih namirnica, a na to ukazuje i danas objavljeni podatak da je od 35 kategorija proizvoda koje mjeri Monstat, u prošloj godini poskupjelo čak 27?! Inflacija je u prošloj godini iznosila u prosjeku 2,4 odsto, dok je stopa nezaposlenosti 24,73 odsto odnosno 57.386 nezaposlenih građana Crne Gore”, naveo je Klikovac.

On je ocijenio da navedeo praktično znači da, čak svaki četvrti radno sposobni građanin naše države nema posao.

“Da su odlazeći ministari više brinuli o ovim pitanjima, a manje o svojim političkim karijerama, ne bi za vrijeme njihovog mandata iz naše države otišlo toliko stranih investitora i ne bi se gasila preduzeća koja su izvozila iz Crne Gore. Aman, gašenje KAP-a, Duvanskog kombinata, Željezare, odustajanje Katari Diara od višemilionskog projekta u Plavim Horizontima, samo su neki od efekata rada dvojca “Spajić- Milatović”. Na svu sreću pa je ova Vlada pala, inače se nizu njihovih nepočinstava sasvim sigurno ne bi nazirao kraj”, dodao je Klikovac.

Kako je kazao, uporednih podataka o radu dvije Vlade je mnogo, te naveo sljedeće: “Od vremena vlade Duška Markovića do danas zabilježen je skok cijena goriva od prosječnih 30 procenata po litru. Nevjerovatan je podatak da je nakon samo 14 mjeseci ovaj dvojac uspio nešto što niko do sada nije: da građani jednu trećinu skuplje plaćaju gorivo nego prije godinu dana. Samo u prošloj godini ovaj ekspertski dvojac je 14 puta mijenjao cjenu goriva naviše”.

Svi ekonomski indikatori, ocijenjuje Klikovac ukazuju da je za vrijeme ministrovanja Spajića i Milatovića naša ekonomija doživjela svojevrsno posrnuće, te da je država dovedena na rub provalije sa neizvjesnom i zabrinjavajućom budućnošću. Ali to se ovu dvojicu ni ne tiče pošto oni imaju rezervne domovine, za razliku od drugih građana, čiji su zdrav razum potcijenjivali u kontinuitetu za vrijeme svog mandata.

“I kada već govore o Crnoj Gori u vrijeme vlasti naše partije, vjerovatno njima dvojici i nije bilo tako loše kada su uspjeli da obezbijede školovanje u inostranstvu, iako su svojoj domovini kada su se dokopali funkcija, uzvratili na najgori mogući način”, zaključio je Klikovac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miralem
11.02.2022-14:12 14:12

BITCOIN -nih dvojica svetosavaca dosli da drze predavanja CG splacinama odma obezbijedit smjestaj u SPUZ da ne pobjegnu u EGZIL !