Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Klikovac: Nastavak uticaja Rusije i Srbije i u ovoj izbornoj kampanji

Klikovac ističe da vlada referendumsko raspoloženje u redovima DPS-a

Vjerujem da nema nikakve sumnje da će one platforme koje manifestuju meku moć Rusije, preko Srbije, učestvovati i u ovoj izbornoj kampanji u Crnoj Gori, kazao je odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV.

Klikovac ističe da vlada referendumsko raspoloženje u redovima DPS-a.

“Svakog dana smo bliži izbornoj pobjedi, ako ne u prvom, onda u drugom krugu sigurno”, poručio je Klikovac.

Vjeruje u podršku Bošnjačke stranke, albanskih partija i Hrvatske građanske inicijative.

Klikovac kaže da je 2016. počeo uticaj meke moći Rusije koji se nije ostvario.

“Taj projekat hibridnog ratovanja se ostvario 2020. godine, nakon toga su proruske strukture na domaćem terenu, sa domaćim izvođačima radova ušle u institucije i sada imamo tri sektora u kojima oni značajno djeluju”, navodi Klikovac.

Podsjeća da je bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera započeo “aktivnosti razbijanja ruske špijunske mreže” u Crnoj Gori.

“Neko ko je uveo Crnu Goru u NATO, poput predsjednika države Mila Đukanovića i narušio planove Rusije na području Zapadnog Balkana, definitivno ne može biti njihov saveznik, jer je neko ko je branitelj zapadnih vrijednosti u Crnoj Gori i zbog toga će oni vrlo aktivno učestvovati u ovoj kampanji kako bi pokušali da onemoguće Đukanovića da dobije novi mandat”, ocjenjuje Klikovac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve