Četvrtak, 20 Januara, 2022
Rubrika:

Klica: Jočić saopštila da je velikosrpski nacionalista, obmanjuje javnost neistinitim informacijama

''Moglo bi se zaključiti da je Marina Jočić nastavila niz. Sada gazi i zakone''

Upravni odbor Javnog preduzeća za nacionalne parkove donio je više nezakonitih odluka, a nova predsjednica Upravnog odbora Marina Jočić obmanula je javnost saopštenjem koje obiluje neistinitim informacijama, kazao je smijenjeni direktor Elvir Klica. Iz tog razloga, podnijeće kaže privatnu tužbu protiv Jočić, što će činiti i ubuduće ukoliko nastavi sa iznošenjem lažnih i uvredljivih navoda.

”Nisu, međutim, iznenađujuće prizemne i neutemeljene optužbe, isto kao što nije iznenađujuće to što je nova predsjednica Upravnog odbora naš prvi susret iskoristila da, bez ikakvog povoda, jasno saopšti da je velikosrpski nacionalista, a iako pravnica po struci, već prvog dana na ovoj poziciji donijela više nezakonitih odluka. Moglo bi se zaključiti da je Marina Jočić nastavila niz. Sada gazi i zakone”, rekao je Klica u izjavi za medije.

Jočić savjetuje da se prije donošenja ishitrenih odluka, upozna sa Zakonom o nacionalnim parkovima, Odlukom o organizovanju Javnog preduzaća i Statutom, kako ne bi došla u situaciju da povlači sopstvene nezakonite odluke, što će uskoro morati da radi.

”Umjesto da se upozna sa brojnim izazovima sa kojima se suočava preduzeće u ovom periodu, odlučila se na iznošenje paušalnih ocjena o navodnom nezakonitom poslovanju u preduzeću, bez dokaza i argumenata. Podsjetiću, na nadležnim državnim institucijama je da utvrđuju zakonitost poslovanja, što bi pravnica Jočić trebalo da zna”, kazao je Klica.

Jočić navodi da je jedna od odluka koju su donijeli stavljanje van snage deset ugovora o zapošljavanju sklopljenih 22. decembra ove godine.

”Radi tačnog informisanja javnosti, obavještavam da se ne radi o ugovorima o radu, već ugovorima o djelu na osnovu kojih se kod Ministarstva poljoprivrede obezbjeđuju službene legitimacije za ribočuvare – volontere iz civilnog sektora, NVO Carp Security i Stop krivolovu, shodno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu. Toliko o njenoj zabrinutosti za krivolov na Skadarskom jezeru”, objašnjava Klica.

Dalje, ona je obavijestila javnost da je Upravni odbor na čijem je ona čelu, donio odluku o njegovom razrješenju, što bi u skladu sa nadležnostima trebalo da uradi Vlada Crne Gore, a ne UO.

Takođe, Jočić je, ističe Klica, prethodno trebala da se informiše o tome da je Vlada Crne Gore donijela odluku o besplatnom ulasku u Nacionalne parkove za građane Crne Gore, te preuzela obavezu da finansira preduzeće do kraja godine.

”Shodno tome, nadam se da će i novoformirana Vlada CG, nakon što me razriješi, nastaviti da obezbjeđuje sredstva za funkcionisanje JPNPCG. Zbog krize koju je izazvala pandemija koronavirusa, finansijska situacija u preduzeću jeste loša, a uzrokovana je neuspješnom turističkom sezonom i zbog činjenice da se 70% prihoda JPNPCG odnosi na prihode ostvarene od prodaje ulaznica. Vladi i resornom ministarstvu situaciju smo predočili prije donošenja odluke o besplatnom ulasku”, kazao je Klica.

Kada je riječ o nabavci automobila za koje Jočić kaže da su nabavljeni u junu, Klica ističe da se radi o još jednoj dezinformaciji.

”U ovom slučaju, radi se o javnoj nabavci iz 2019. godine, a plaćanje je izvršeno početkom ove godine”, objašnjava Klica.

Što se tiče investicionih ulaganja koja pominje, Klica navodi da je Vlada na početku pandemije donosila zaključke i dala preporuke da se investicioni projekti nastave, a ostale nabavke obustave, što je Preduzeće ispoštovalo.

”Nažalost, zbog teške situacije mnoge programske aktivnosti u ovoj godini nisu realizovane, ali ću podsjetiti da je JPNPCG u 2019. godini ostvarilo istorijske rezultate, za šta postoje izvještaji sa kojima je Jočić mogla da se upozna, ili će se tek upoznati, a koji će predstavljati za nju nedostižan standard”, navodi Klica.

Kaže i da je notorna neistina Marine Jočić da je kupio telefona na „državni račun“.

”Telefon sam kupio od ličnih primanja, na 24 mjesečne rate, za šta posjedujem ugovor kao dokaz”, ističe Klica.

Prema njegovim riječima, ovakvim načinom rada, Marina Jočić je pokazala da je besmisleno postojanje zakona, direktora preduzeća pa čak i Vlade, jer je sve nadležnosti Vlade Crne Gore Marina Jočić priuzela.

”Svakako, odlukama koje je donijela baviće se nadležni državni organi, a za tvrdnje koje nisu utemeljene u istini tražiću zaštitu kod nadležnog suda”, zaključio je Klica.

Najnovije

Milatović pozvao Abazovića na sučeljavanje: Znam da voliš duele

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović opet se na Twitteru obratio vicepremijeru Dritanu Abazoviću. "Znam da voliš duele. Mogli bismo u "Okviru" demokratije, za koju se...

Uhapšene dvije osobe: Maskirani s oružjem upadali u maloprodajne objekte u Podgorici i krali

Službenici Uprave policije su u Podgorici uhapsili su dvije osobe koje su privedene nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinile šest...

Ivanović: SNP ne može dozvoliti da vlada iznevjeri pobjedu od 30. avgusta

Socijalistička narodna partija neće i nije iznevjeriti pobjedu ostvarenu 30. avgusta 2020., ali ne možemo da dozvolimo da sadašnja Vlada na čijem je čelu...

U Crnoj Gori od septembra planirana vakcinacija djevojčica protiv HPV virusa

U Crnoj Gori planirana je vakcinacija djevojčica sa navršenih devet godina života, sa deveto-valentnom vakcinom, tj. vakcinom koja pruža zaštitu od najvećeg broja tipova...

Poruka Danke Kovinić koju je vidio cijeli svijet

Crnogorska teniserka Danka Kovinić ostvarila je uspjeh karijere. Ona je danas na Australian openu savladala Emu Radukanu u tri seta i plasirala se u treće...

Najčitanije

Povezano

NACIONALNI PARKOVI UNIŠTENI: Pljušte međusobne optužbe između bivše i sadašnje uprave, a firma pred KOLAPSOM!

Nacionalni parkovi Crne Gore su pred krahom, samo godinu nakon što je nova vlast preuzela upravljanje tom državnom kompanijom. Nedavno se dogodila smjena čelnih...

Jočić o smjeni Kljajević: Nismo se 30 godina borili za ovo zastiđe, uskoro slijedi razrešenje

Nakon što je Vlada Crne Gore razriješila Jelenu Kljajević sa dužnosti direktorice Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, oglasila se bivša predsjednica Upravnog...

Marina Jočić direktorica Tv Prva

Marina Jočić nova je direktorica televizije Prva, saznaje Antena M. Podsjetimo, Jočićeva, inače kadar DF-a, bila je predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore, ali...

SUMNJIVE RADNJE: SDT provjerava poslovanje Jočić, Kljajević i Đukić

Po nalogu Specijalnog državnog tužilašta inspektori za borbu protiv privrednog kriminala, prošle sedmice su provjeravali poslovanje Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, odakle...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve