Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

Kjučuk podržao formiranje Evropskog saveza: Računamo na vas na putu ka EU

Kopredsjednik ALDE saveza i poslanik Evropskog parlamenta Ilhan Kjučuk je iz Brisela proučio da s ''svi svjesni napretka koji je Crna Gora postigla prema članstvu u EU ali i da je od vitalnog značaja da se taj proces nesmetano nastavi u Crnoj Gori''

Savez liberala Evrope ALDE uputio je podršku formiranju novog političkog i građanskog širokog pokreta “Evropski savez” koji formiraju Liberalna partija (LP), Socijaldemokratske partije (SDP) i Socijaldemokrate (SD) uz podršku građana, nezavisnih intelektualaca i aktivista.

Kopredsjednik ALDE saveza i poslanik Evropskog parlamenta Ilhan Kjučuk je iz Brisela proučio da su “svi svjesni napretka koji je Crna Gora postigla prema članstvu u EU ali i da je od vitalnog značaja da se taj proces nesmetano nastavi u Crnoj Gori”.

U saopštenju za medije navodi se da je Kjučuk kazao da ovaj Savez mora osigurati da evropska ideja ostane u centru pažnje crnogorske politike te da baš zato “posebno pozdravlja udruživanje ovih partija i formiranje Evropskog saveza”.

“Sada računamo na vas. Važno je da proevropske opozicione snage kroz ovakvu zajedničku platformu pokažu da ova ideja nema alternativu, a od nas ćete imati svaku moguću podršku”, poručio je kopredsjednik ALDE saveza liberala Evrope.

Iz LP su naveli da poruke Kjučuka sa čela treće najjače grupe poslanika u Evropskom Parlamentu koja okuplja lidere neke od najznačajnijih država EU, od velikog je značaja, naročito nakon “pogubih pot za parlamentarne većine u Crnoj Gori koji prijete da potpuno skrenu državu sa EU puta”.

“Evropski savez u narednom periodu biće garancija stabilnosti i ubrzanog progresa Crne Gore ka usvajanju evropskih vrijednosti i standarda”, poručuju iz LP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve