Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kentera: Rusija preuzela kontrolu u crnogorskom sektoru bezbjednosti

Rusija je nakon naimenovanja u Obavještajno-bezbjednosnom direktoratu u Ministarstvu odbrane u potpunosti preuzela kontrolu sektora bezbjednosti u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik Atlantskog saveza, Savo Kentera

Rusija je nakon naimenovanja u Obavještajno-bezbjednosnom direktoratu u Ministarstvu odbrane u potpunosti preuzela kontrolu sektora bezbjednosti u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik Atlantskog saveza, Savo Kentera.

Nakon što je portal Pobjede objavio da je Aleksandar Šaranović novi vršilac dužnosti direktora Obavještajno bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane, i da je predstavio majore Ivicu Simonovića i Radula Čovića kao nove saradnike iz Vojske, povela se polemika i na društvenim mrežama.

Među prvima je reagovao poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) koji je na Tviteru upitao Ministarstvo odbrane i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da li je tačno da je RČ, misleći na Radula Čovića, bio u štabu NATO-a u Poljskoj na pripremama za misiju za Letoniju i otud vraćen zbog težih prekršaja sa NATO dokumentima?!

Kentera: Rusija preuzela kontrolu u crnogorskom sektoru bezbjednosti

-Nakon upozorenja partnera da je počinio teže prekršaje sa NATO dokumentima vraćen odmah.

AKO JE TAČNO JEL’ OVO POŠTOVANJE PARTNERA- upitao je Konjević.

Na njegovu objavu reagovao je potom i Kentera.

-Ne da je tačno nego je to samo mali dio. Sa današnjim imenovanjima u Vojnoj službi možemo slobodno reći da je Rusija i u potpunosti preuzela kontrolu sektora bezbjednosti u CG! Svaka čast na izuzetno izvedenoj operaciji Ambasadi Rusije u Crnoj Gori i Kremlju- napisao je Kentera na Tviteru.

Reagovao je i gradonačelnik Podgorice i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković.
“Zahvaljujući posljednjim kadrovskim rješenjima naše prozapadne Vlade, proruski elementi već kontrolišu najosjetljiviji sektor u Ministarstvu odbrane.
-Što bi rekao potpredsjednik Vlade, koordinator svih bezbjednosnih službi i garant poštovanja obaveza prema NATO saveznicima, ‘samo relaksirano, neće niko ponijeti Crnu Goru nidje’. Srećna sloboda, Crnogorci”, napisao je Vuković.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve