Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Kentera: Možemo očekivati opreznost i stagnaciju u odnosima sa EU i NATO

''Mi pripadamo definitivno Zapadu, to je ono čemu smo težili svih ovih godina i mislim da tu ne bi trebalo da bude dileme''

Crna Gora definitivno pripada Zapadu, no put ka onom za što smo se godinama borili mogu ugroziti posljednja naimenovanja u sektoru bezbjednosti, ocijenio je predsjednik Atlantskog saveza Savo Kentera.

On je poručuje da možemo očekivati opreznost i stagnaciju u odnosima sa EU i NATO, zbog kontakata i ranijeg djelovanja tih osoba, prije svega predsjednika Odbora za bezbjednost Milana Kneževića i šefa ANB-a Dejana Vukšića.

”Činjenica je da nije dobro da na čelu Odbora za bezbjednost imamo čovjeka koji je otvoreno radio za ruske interese i još uvijek vjerovatno radi”, rekao je Kentera za Novu M i dodao da za evroatlanski put nije dobro rješenje ni novi šef ANB-a.

Kako je istakao, nema dileme kojim putem treba da ide Crna Gora.

”Mi pripadamo definitivno Zapadu, to je ono čemu smo težili svih ovih godina i mislim da tu ne bi trebalo da bude dileme i gdje treba da ostanemo i da budemo dio zapadnog svijeta i to što se pomenuli ta obećanja koja je dala nova vlada sada se dovode u koliziju sa nekim konkretnim imenovanjima ljudi u bezbjednosnom sektoru za koje je URA negdje bila garant da do promjena u negativnom smislu neće doći”, kazao je Kentera, poručujući da nije dobro što se crkva miješa u politiku.

No, toj priči na ruku, kaže Kentera, ne ide naimenovanje Milana Kneževića za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu.

”Baca jednu sumnju na to da li će Crna Gora ostati na tom putu ili je ovo sve bila jedna dobro osmišljena igra koju Rusi već decenijama igraju – maskirovka tzv. gdje se neke stvari jednostavno prikriju, da bi se neke druge stvari odradile. Imamo čovjeka koji je blisko povezan sa DF-om, SPC, svim tim strukturamaa…Dakle, ne ulazeći u personalne kvalitete tih osoba, da li su to dobri ili loši ljudi, ni to da li je ispunjen zakon, ovdje se radi o tome kakva je njihova ideologija odnosno čemu su njihova shvatanja bliža, a njihova je suprotna onome za šta smo se zalagali, onda zaista imamo problem”, istakao je Kentera.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve