Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kentera kandidat za novog direktora ANB-a?

Kentera bi mogao da zamijeni aktuelnog direktora ANB-a Dejana Vukšića za kojeg se vezuju brojne kontroverze, među kojima su optužbe za saradnju sa ruskim i srpskim tajnim službama, ali i ona u vezi sa događajima na Cetinju 4. i 5. septembra,

Predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera najozbiljniji je kandidat za novog direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Kako saznaje portal Aktuelno, Kentera bi mogao da zamijeni aktuelnog direktora ANB-a Dejana Vukšića za kojeg se vezuju brojne kontroverze, među kojima su optužbe za saradnju sa ruskim i srpskim tajnim službama, kao i ona u vezi sa događajima na Cetinju 4. i 5. septembra.

Savo Kentera je predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore, političke think tank grupe sa sjedištem u Podgorici u Crnoj Gori i potpredsjednik Svjetske organizacije atlantske povelje.

Njegova područja ekspertize su u okviru međunarodnih odnosa, politike i upravljanja obavještajnom zajednicom, bezbjednosnih pitanja koja utiču na obavještajnu zajednicu, druge bezbjednosne studije i terorizam.

Osnovao je i Digitalni forenzički centar 2018. godine koji je prvi digitalni „hab“ ove vrste posvećen borbi protiv dezinformisanja, lažnih vijesti i propagandnih kampanja koje imaju za cilj destabilizovanje demokratskih procesa kako u Crnoj Gori tako i na Zapadnom Balkanu.

Podsjetimo, Kentera je izrazio zabrinutost nakon imenovanja Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Crne Gore, kao i nakon imenovanja poslanika Milana Kneževića za predsjednika Odbora za bezbijednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

Kentera je više puta isticao da Crna Gora ne može i ne smije da dozvoli da niti Srbija, niti Rusija, ili neka druga država upravljaju našom zemljom, članicom NATO saveza.

Podsjećamo, osim Kentere, u medijima su se kao mogući kandidati za direktora ANB-a pominjali i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, agent u Agenciji za nacionalnu bezbjednost Miloš Jelić i dosadašnji pomoćnik direktora Uprave policije Sektora za finansijsko-obavještajne poslove Saša Mašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Brando
03.05.2022-17:05 17:05

Fantasticno rjesenje.Sigurnost od izdaje drzavnih interesa i naroda.

Kole
03.05.2022-17:26 17:26

Kentera odličan. Ćao Dejo dobro nam došao u Kotor

RIR
03.05.2022-18:31 18:31

JELI MOGUĆE !
Imamo pravo lice u važnom sektoru za CG !
SREĆNO !

Bot
03.05.2022-20:31 20:31

Čovjek je lojalan kadar NATO saveza, pitanje između Crne Gore i Wašingtona, čije bi interese zastupao.