Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

Katić osuđuje potez Vlade i poziva građane Srbije i BIH da dođu u Herceg Novi

Kako dodaje, pitanje za Vladu Crne Gore je gdje je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbjedna, a da u isto vrijeme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić osuđuje odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, po kojoj je i dalje zabranjen ulazak u Crnu Goru građanima Srbije i Bosne i Hercegovine. Kako smatra, ova odluka je već napravila štetu, ne
samo Herceg Novom, već i cijelom primorju.

Stevan Katić

“Herceg Novi, ali i svi gradovi primorja čija je osnovna djelatnost turizam, već trpe posljedice nepromišljenih i tendencioznih poteza Vlade Crne Gore. Ovakva odluka ima za za cilj da isprovcira građane susjednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje sa tim državama”, kaže Katić.

S obzirom na strahovito negativne reakcije u nama bratskim i prijateljskim državama, iz kojih je najveći broj turista koji dolaze u Herceg Novi, on smatra da se radi o ishitrenom potezu koji za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori.

Kako dodaje, pitanje za Vladu Crne Gore je gdje je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju, ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbjedna, a da u isto vrijeme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru.

“Pozivam sve ljude u Srbiji i Bosni i Hercegovini da ne nasijedaju na ovakve provokacije zvanične državne vlasti u Crnoj Gori. Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju ni potrebe većine građana. U Herceg Novi ste uvijek dobrodošli i u što većem broju”, poručio je predsjednik Opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve