Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Kastratović: Hoćemo Nikšić kojim se neće upravljati iz Podgorice, a ni iz susjednih država

Mi u Socijaldemokratskoj partiji ćemo našim sugrađanima ponuditi program i kadar za sprovođenje istog, viziju poštenog i radnog Nikšića kojim se neće upravljati iz Podgorice, ali i mnogo manje iz nekih susjednih država

Lokalna vlast u prethodnom periodu sem djelimične stabilizacije javnih finansija nije uradila gotovo ništa za ekonomsko oživljavanje Nikšića. Nije u prethodnom periodu doveden makar jedan značajniji investitor koji bi otvorio nova radna mjesta. Od nekada industrijskog i univerzitetskog grada dobili smo grad u kome se nastavilo sa visokom stopom nezaposlenosti iz koga se stanovništvo odseljava, a stanovništvo uglavnom preživljava zahvaljujući materijalnom obezbeđenju, radu u uslužnoj i trgovinskoj djelatnosti, saopštio je kandidat za odbornika “SDP-Srcem za Nikšić”, Marko Kastratović.

Kako dodaje, razvoj i unapređenje socijalne i dječje zaštite nije u skladu sa potrebama lokalnog društva.

“Trenutnom socijalnom politikom u opštini samo se stvaraju zavisni pojedinci i porodice od pomoći opštine, a ne radi se na njihovom osnaživanju kako bi samostalno funkcionisali uz adekvatna zaposlenja i rješavanje stambenih pitanja”, kazao je on.

Smatra da ne postoji socijalni dijalog činioca sistema socijalne i dječije zaštite što predstavlja prepreku u zaštiti građana koji se nađu u stanju socijalne potrebe.

Kastratović napominje, da vođenje postupka za rješavanje stambenih potreba lica u stanju socijalne potrebe, takođe nije primjeren potrebama lokalnog stanovništva i neophodne su reforme koje će dovesti do transparentnog raspolaganja stambenim jedinicama u korist lica koja se nađu u stanju potrebe za istim.

“Dok se naši politički oponenti u Nikšiću bave podjelom sugrađana po nacionalnoj osnovi, što predstavlja inače njihov jedini politički program, mi u Socijaldemokratskoj partiji ćemo našim sugrađanima ponuditi program i kadar za sprovođenje istog, viziju poštenog i radnog Nikšića kojim se neće upravljati iz Podgorice, ali i mnogo manje iz nekih susjednih država, dakle ponudićemo program koji će učiniti Nikšićanima život boljim i grad po mjeri svakog njegovog građanina”, zaključio je Kastratović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve