Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Kandidati bez tražene većine: Ustavni odbor nije izabrao kandidate za sudije Ustavnog suda

Nijedan kandidat nije tokom glasanja dobio traženu većinu od sedam glasova

Ustavni odbor Skupštine Crne Gore nije izabrao kandidate za sudije Ustavnog suda, jer nijedan kandidat nije tokom glasanja dobio traženu većinu od sedam glasova.

Predsjednica ovog odbora Simonida Kordić najavića je da će danas biti održana nova sjednica Ustavnog odbora na kojoj će se razgovarati o novom konkursu za izbor četiri sudije Ustavnog suda, kako bi konkurs bio raspisan u što kraćem roku.

Članovi odbora su glasali za kandidate koji su se javili na konkurs od 1. septembra 2021.

Na konkurs od 1. septembra 2021. javili su se Ilija Vukčević, Sulejman Guči, Snežana Jonica, Jadranka Novaković, Zdenka Perović, Mirjana Popović, Ivan Radojičić i Maja Šćepanović.

Vukčević je dobio četiri glasa poslanika, dok su ostali bili uzdržani. Svi su bili uzdržani tokom glasanja za Sulejmana Gučija, Snežanu Jonicu i Zdenku Perović.

Jadranka Novaković je imala jedan glas za, a ostali su bili uzdržani, dok je Mirjana Popović dobila šest glasova podrške, dok su ostali poslanici bili uzdržani. Ivan Radojičić je imao dva glasa za, ostali su bili uzdržani.

Poslanici su glasali i za kandidate koji su se javili na konkurs od 25. januara 2022. godine -Tatjanu Bulatović, Snežanu Jonicu, Enesu Rastoder i Goricu Fatić.

Bulatović je dobila podršku šest poslanika, ostali su bili uzdržani, dok je Jonica imala glas za.

Članovi odbora su glasali i za kandidate koji su se javili na treći konkurs od 27. maja 2022.

Na treći konkurs od 27. maja 2022. prijavljeni su bili Alija Beganović, Elvis Duraković, Dragana Đuranović, Zdenka Perović, Branislav Radulović i Momirka Tešić.

Za Beganovića i Durakovića su svi bili udzržani, Đuranović je imala pet glasova za, dok su ostali bili uzdržani.

Perović je imala jedan glas podrške, Radulović dva glasa za, dok je Tešić imala dva glasa podrške.

Poslanik Danijel Živković (DPS) kazao je da nije dobro što nijedan kandidat nije dobio neophodnu većinu.

Poslanik Momo Koprivica (Demokratska Crna Gora) smatra da neuspješni konkursi mogu da demotivišu kandidate za neke naredne konkurse.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve