Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kaluđerović: Iza naizgled benignih napada na Cetinje stoje nedobronamjerne političke i crkvene strukture

''Svjedoci smo raznim provokacijama u Prijestonici, prijetnjama i uvredama njegovim stanovnicima, sabiranju procenata onih koji su za prisajedinjene Srbiji, sramnih poređenja grada koji je dao 49 narodnih heroja sa Varšavskim getom''

Nijesu slučajni razni medijski i drugi ataci na Cetinje ovih dana koji dolaze od Vučićevih plaćenika iz DF-a. Za tako neozbiljnu družinu, koju čine ljudi iz Demokratskog fronta, uhvatili su se jako ozbiljnog i opasnog posla. Zašto ozbiljnog i opasnog, jer iza ovih, naizgled benignih najava i napada, stoje nimalo dobronamjerne političke, kriminalne i crkvene strukture, ocijenio je Predsjednik OO SDP Cetinje i odbornik u Skupštini Prijestonice Cetinje, Boris Kaluđerović. 

Kako je kazao, jedan od razloga je što je Putin i javno puštio Kosovo »niz vodu«, kako bi pravdao okupaciju dijela Ukrajine.

“I sada je cilj umjesto planova poput onog praćenog parolom »Dogodine u Prizrenu« i sl. udariti na slobodarsko i antifašističko Cetinje. Svjedoci smo raznim provokacijama u Prijestonici, prijetnjama i uvredama njegovim stanovnicima, sabiranju procenata onih koji su za prisajedinjene Srbiji, sramnih poređenja grada koji je dao 49 narodnih heroja sa Varšavskim getom. Bojim se, da svjesno »crtaju« situaciju koju su imali Ukrajinci prije rata u Ukrajini”, naveo je Kaluđerović.

Drugi razlog je dodaje, gubitak vlasti.

“Ti ljubitelji funkcija i mjesta »po dubini« u državi kojoj rade »o glavi«, ostaju bez moćnog oruđa u svom naumu. Moraće se jedan dio vratiti na jasle države Srbije”, ocijenio je Kaluđerović,

Prema njegovim riječima malo je država u svijetu koje redovno i pozamašno finansiraju one koji direktno rade na njenom nestanku, kao što je situacija u Crnoj Gori.

On je poručio, “što reći o naprasnom prisvajanju mrske Duklje i Dukljana? Valjda su shvatili da je država Duklja podosta starija od Raške države, kao i u slučaju praznine od 1766. do 1922. godine, na djelu je ponovo otimanje i prisvajanje tuđe istorije”.

“Zato svi građani, i oni iz Cetinja, Berana, Bara, Pljevalja… da se okrenemo teškim ekonomskim, egzistencijalnim izazovima o kojima se cio svijet zabavio. Ne dozvolite da zbog tuđih interesa ponovo udaraju na ono što je kroz istoriju krvlju branjeno i odbranjeno, jer Crna Gora je naša luča za vijek i vjekova”, zaključio je Kaluđerović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Autan
03.05.2022-13:08 13:08

Vi Cetinjani, u sprskim sredinama RS, CG i SR imati isti tretman kao ustaše i balije! Ti vaši “narodni heroji” su sve društveno politički radnici koji su otimali stanove i kuće po Beogradu. Kakvu vojsku i naoružanje sada imate, “narodni heroji” ?