Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kaluđerović: Glas za SDP i Građane je glas za bolju budućnost Cetinja i Crne Gore

Prema njegovim riječima SDP i Građani će, realizovati konkretne mjere i sistem podrške lokalnom biznisu i novim investitorima koji će 24 časa biti na usluzi svima koji su zainteresovani za ulaganje u Cetinje

SDP i Građani “Svim srcem za Cetinje”, će se zalagati za mobilizaciju svih resursa, izgradnju neophodnog institucionalnog ambijenta, povoljnu investicionu klimu i uspostavljanje kreativne saradnje gradske uprave i svih zainteresovanih strana, naročito vlasnika malih i srednjih preduzeća, kazao je kandidat za odbornika na toj listi, Boris Kaluđerović. 

On je istakao da će SDP, u narednom periodu formirti Investiciono-garantni fond koji će svake godine podržati značajan broj start-up biznis ideja, postojećih malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih proizvođača, a koji će biti finansiran od sredstava Prijestonice i međunarodnih fondova.

“Unaprijedićemo funkcionisanje administracije, pojednostaviti, ubrzati i učiniti jeftinijim usluge građanima i privrednicima i stvoriti kvalitetnije infrastrukturne preduslove za razvoj privrede, što će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta u realnom sektoru proizvodnje i usluga”, rekao je Kaluđerović.

Takođe, dodao je, urediće i komunalno opremiti biznis zone Gornji Obod i Zagrablje sa najpovoljnijm uslovima za ulaganje, a “oslobodićemo plaćanja opštinskih taksi i komunalija sve preduzetnike koji budu ulagali u nova radna mjesta uz uslov da u predviđenom periodu stave fabriku ili pogon u funkciju i zaposle dogovoreni broj radnika”.

“Kako bi Cetinje postalo atraktivna investiciona lokacija potrebno je ulagati i u obrazovni sistem sa posebnim akcentom na dualno obrazovanje, jer strani investitori, osim potrebne infrastrukture i stabilnog političkog i ekonomskog ambijenta, zahtijevaju kvalifikovanu radnu snagu”, naveo je Kaluđerović.

Prema njegovim riječima SDP i Građani će, realizovati konkretne mjere i sistem podrške lokalnom biznisu i novim investitorima koji će 24 časa biti na usluzi svima koji su zainteresovani za ulaganje u Cetinje.

“Zbog svega navedenog, a prije svega zbog profesionalnog i moralnog digniteta ljudi koji stoje iza izborne liste SDP i Građani „Svim srcem za Cetinje“, izbor je nikad lakši. Zato u neđelju zaokružite broj 4 za novu i bolju budućnost crnogorske Prijestonce”, zaključio je kandidat za odbornika na listi “SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje”, Boris Kaluđerović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve