Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Kaluđerović: Dom zdravlja u Golubovcima proradiće u punom kapacitetu

Ona je ukazala da briga o zdravlju građana Zete mora biti u vrhu prioriteta

Nositeljka liste SNP – Temeljno za Zetu, Slađana Kaluđerović, poručila je danas da će vrlo brzo nakon izbora 23. oktobra, Dom zdravlja u Golubovcima profunkcionisati u punom kapacitetu, a biće obezbijeđena i temeljna rekonstrukcija objekta.

,,Nasleđe DPS-a u Zeti je takvo da je 20 hiljada ljudi, koji žive u Zeti, usmjereno na ljekara opšte prakse, pedijatra samo u prvoj smjeni i dolazak ginekologa jednom nedeljno. To je apsolutno nedovoljno. Nakon naše pobjede 23. oktobra u zetskom Domu zdravlja imaćemo, pored ljekara opšte prakse, i pedijatra u obije smjene, kao i sve one doktore u posebnim oblastima, koje mora da ima svaka zdravstvena ustanova tog tipa u jednoj opštini. To je naša obaveza prema građanima Zete”, istakla je Kaluđerović.

Ona je ukazala da briga o zdravlju građana Zete mora biti u vrhu prioriteta.

”Zato ćemo državnim budžetom za narednu godinu predvidjeti sredstva, prvo za temeljnu rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja kako bi doktori, kao i ostalo medicinsko i nemedicinsko osoblje koje tu radi, imali dobre uslove za rad, a istovremeno ćemo izdvojiti sredstva da naši Zećani u svom Domu zdravlja imaju i doktore opšte prakse i specijaliste, koji, po prirodi stvari, treba da budu na usluzi građanima u jednoj opštini. Zećani će u svojoj opštini imati zdravstvene usluge kakve svaki građanin zaslužuje da ima”, naglasila je Kaluđerović.

Nositeljka liste “Temeljno za Zetu” poručila je da će SNP, nakon izbora 23.oktobra, najozbiljnije uticati na sve procese odlučivanja u Zeti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
19.10.2022-15:48 15:48

Kakav mentalni sklop trebate biti da vi predśednik stranke bude srednjoškolac i ministrar iz te partije sa fakultetskom diplomom stečenoj na benziskoj stanici.