Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Kakva je veza Milačića i osuđenih švercera marihuane

Izgleda da je, od kako je postao poslanik u crnogorskom parlamentu, Milačić odustao od ''borbe protiv organizovanog zaborava i kriminala'', pa za prve saradnike angažuje ljude koji nijesu prošli bezbjednosne provjere.

Borba protiv organizovanog zaborava, a ne samo protiv organizovanog kriminala ono je protiv čega se bori Prava Crna Gora, kazao je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić 24. marta 2018. godine, na konvenciji održanoj u Centru za kulturu u Bijelom Polju. Predsjednik te partije tada je poručio da „kriminal ubija ljude, a zaborav dušu jedne zemlje, što se u Crnoj Gori radi posljednjih 30 godina“, piše Pobjeda.

Izgleda da je, od kako je postao poslanik u crnogorskom parlamentu, Milačić odustao od „borbe protiv organizovanog zaborava i kriminala”, pa za prve saradnike angažuje ljude koji nijesu prošli bezbjednosne provjere.

Tako je poslanik i lider Prave CG za vozača angažovao Rada Kneževića, sina Ranka Kneževića, čovjeka sa bogatim kriminalnim pedigreom. Otac Milačićevog vozača hapšen je u više navrata u akcijama crnogorske, hrvatske i srpske policije, zbog šverca marihuane. Sin, koliko je poznato Pobjedi, nema kriminalni dosje, ali, zbog očevih ,,djela“, teško da bi mogao proći neke ozbiljnije bezbjednosne provjere.

Podsjetićemo samo na nekoliko lako provjerljivih činjenica na koje je Milačić zažmurio kada ga je angažovao.

Prema pisanju srpskog lista Danas, prije više od deset godina policija u saradnji sa Upravom carine presjekla je kanal krijumčarenja marihuane iz Crne Gore, preko Srbije ka zemljama Zapadne Evrope i zaplijenila oko 13 kilograma marihuane, a jedan od uhapšenih bio je Ranko Knežević.

Šest godina kasnije, u akciji kodnog naziva ,,Lanac“, a u Hrvatskoj „Big devil“, policija je podnijela krivične prijave protiv Bjelopoljca Željka Kneževića, zvanog Crni, koji je Rankov bratanić, i rođaka Mira Kneževića, zvanog Garo. Kako je tada saopšteno iz policije, za Kneževićima se tragalo.

Međunarodna akcija „Lanac/ Big devil“ bila je usmjerena na otkrivanje, suzbijanje i presijecanje lanca međunarodnog krijumčarenja narkotika, a tokom njenog sprovođenja na teritoriji Crne Gore i Hrvatske, u više pojedinačnih zapljena u obje države, pronađeno je i oduzeto ukupno oko 87 kilograma različitih vrsta droge, prvenstveno marihuane.

Kao organizator kriminalne grupe u Crnoj Gori označen je Željko Knežević, dok je Ranko Knežević u Srbiji osuđen i tamo je odležao oko tri godine, a u Crnoj Gori godinu i po.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve