Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kako Cetinjska URA vidi našu dijasporu: Propagiraju patriotizam, a raduju se materijalizmu

''No, može li nas još nešto iznenaditi od partije koja se zove URA, posebno od njenog cetinjskog ogranka?''

„Lako je iz inostranstva biti patriota, doći ovđe 7-8 dana da se kupaju i sunčaju i kad dobiju boju da se vrate ponovo u inostranstvo, da preko plastike propagiraju patriotizam, a da se raduju materijalizmu. Treba ostat’ ovđe, u ovaj čemer i jad, treba ovđe podizat’ familiju, u ovu državu plaćat’ porez, voljet’ ovu državu“ – poručeno je s predizborne promocije cetinjske URA-e uoči predstojećih lokalnih izbora u Prijestonici.

Ovakav ksenofobni govor, pun mržnje prema crnogorskoj dijaspori, ne bi trebalo da je svojstven partiji koja se predstavlja kao crnogorska i evropska. To je još jedan udar i na građanski karakter Crne Gore, budući da gro naše dijaspore na koju su se poodavno ustremili predstavnici nove većine i kojoj bi da zabrane da glasa, predstavljaju pripadnici bošnjačkog i albanskog naroda.

Zaista nečuveno! No, može li nas još nešto iznenaditi od partije koja se zove URA, posebno od njenog cetinjskog ogranka?

Dodajmo da je ovom skupu prisustvovao i predsjednik stranke Dritan Abazović, koji nije reagovao na ovakve poruke. Cetinjani na svoj način komentarišu da je Dritan na Cetinje došao toliko tiho, „da mu ni iz familije nijesu znali da ide na Cetinje“.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miso
15.11.2021-21:19 21:19

Cisto radi istine – placam veci porez drzavi Crnoj Gori negi ovaj bukac “partriota”. I jos da dodam lako je njemu “ostat” i podizat familij i uzivat na racun poreskih obaveznika