Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Kadović od ekspertkinje do državne sekretarke u resoru Vesne Bratić

Advokatica Milica Kadović imenovana je za državnu sekretarku u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta

Advokatica Milica Kadović imenovana je za državnu sekretarku u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta.

To je navedeno u rješenju o imenovanju koje je Vlada usvojila 12. maja, a koje je zavedeno juče u Službenom listu.

Kako je navedeno u rješenju, odluka je donijeta bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljenih sasglasnosti većine članova Vlade.

Zanimljivo je da ovaj dokument nije postojao na Vladinom sajtu do momenta kada je postao nedostupan zbog pokretanja novog portala. Tako smo ostali ostali uskraćeni za obrazloženje ovog rješenja, odnosno objašnjenja zbog čega je Bratić angažovala još jednog sekretara i zbog čega je to baš Milica Kadović.

Podsjećamo, ranije je za državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta imenovan član Demokrata Miroslav Anđelić.

Kadović važi za blisku saradnicu ministarke Vesne Bratić koja je početkom januara angažovala kao jednog od eksperata za sistematizaciju u njenom resoru.

Kadović je u februaru imenovana za članicu Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore. Ona je na toj poziciji zamijenila Vladimira Božovića koji je prethodno razriješen dužnosti člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore zbog nespojivosti funkcija.

Božović je početkom februara postavljen za vršioca dužnosti rektora Univerziteta Crne Gore, nakon što je smijenjen Danilo Nikolić.

Pobjeda je ranije objavila da je Specijalno državno tužilaštvo SDP pokrenulo izviđaj protiv Bratić zbog sumnje da je oštetila državni budžet za više od 15.000 eura. Ona je taj novac izdvojila za angažovanje eksperata i konsultanata koji vrše reviziju u njenom resoru, a koji nisu licencirana niti zapošljeni u Državnoj revizorskoj instituciji (DRI), što bi bila obaveza.

I modna dizajnerka u resoru Vesne Bratić

U Ministarstvu kojim rukovodi Bratić određeni su i vršioci dužnosti generalnih direktora četiri direktorata.

U Službenom listu od 13. maja objavljeno je da je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za predškolsko vaspitanje, osnovnu školu i inkluzivno obrazovanje određena Slavica Ilinčić. Ona je, kako je precizirano, profesorica istorije književnosti sa srpskim jezikom.

Za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za kapitalne investicije u kulturi i kreativne industrije određena je Ina Plamenac, koja je diplomirana modna dizajnerka.

Za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i cjeloživotno obrazovanje određena je Marija Lalatović, profesorica fizike.

Za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za podsticanje i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva određen je Andrija Radulović. On je profesor razredne nastave i književnik.

Svi su postavljeni, kako je istaknuto u rješenjima koje je 12. maja potpisao premijer Zdravko Krivokapić, u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
džudović
14.05.2021-21:28 21:28

Pravi crkveni kružok. Sve ih povezuje crkvena NVO “Ne damo Crnu Goru”, odnosno SPC. Kadović, djevojački Đorojević je izvršna direktorica te NVO, Plamenac je ćerka popa Plamenca, Lalatović turbo vjernica i borac za srpski jezik, Ilinčić je turbo četnik itd. U ovom ministarstvu se formira jezgro koje ne može stvoriti ništa dobro, sijaće samo tamu.

kikovic
15.05.2021-10:50 10:50

NVO Ne damo Crnu Goru nam je podarila: Krivokapića, Bratićku, ovu Kadović, Mrdaka, Antović. Ako nije dovoljno ovih petoro, navešću još neke, naknadno. Interesantno da nam se u fokusu pojavljuju i dvije dizajnerke (Brisel i prosvjeta) za koje se može pretpostaviti da su povezane sa premijerovim štićenim ćerkama? Mada, ova Plamenac ima i važnu referencu, tatu popa, pa je zbog toga direktorica za kapitalne investicije. Ovo je ljudi neviđena sprdnja sa Crnom Gorom i njenim građanima.