Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Kabinet predsjednice Skupštine: Inicijativa za smjenu Đurović dolazi u najgorem mogućem trenutku za državu

Podsjetimo, tu inicijativu podnijeli su poslanici Demokratskog fronta i Demokrata, a o njoj će se raspravljati na sjednici Skupštine zakazanoj za 2. septembar

Inicijativa za smjenu predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović dolazi u najgorem mogućem trenutku za Crnu Goru, poručili su iz njenog kabineta.

Podsjetimo, tu inicijativu podnijeli su poslanici Demokratskog fronta i Demokrata, a o njoj će se raspravljati na sjednici Skupštine zakazanoj za 2. septembar.

“Što se tiče inicijative za njenu smjenu, nećemo cijeniti cjelishodnost i legitimnost samog akta, ali ćemo ukazati da je došla u najgorem mogućem trenutku za Crnu Goru i ponoviti stav da predsjednica Đurović nije prekršila Ustav, zakone i Poslovnik Skupštine, već da je uvrštavanjem u dnevni red sjednice skupštine tačke o izboru članova Sudskog savjeta i tzv. “zetskih zakona” samo ispoštovala volju većine poslanika koja je postojala u datom momentu”, saopštili su iz kabineta predsjednice Skupštine.

Podnosiocima inicijative poručuju da razmisle da li je to mudar potez.

“Ostavljamo podnosiocima inicijative za smjenu predsjednice Đurović da razmisle da li je mudro rušiti i zakonodavnu vlast, nakon pada 43. vlade i svega što se dešava ovih dana. Za predsjednicu Đurović i njen rad i rezultate, svakako, najmjerodavniji je sud građana, a ostaće upamćeno da je na sjednici 19. avgusta od 51 prisutnog poslanika, bila jedina koja se izjasnila protiv izglasavanja nepovjerenja vladi Dritana Abazovića”, zaključili su oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve