Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

PUKLA TIKVA: Abazovićev kabinet optužio Vijesti da su objavile dezinformaciju u vezi njegovog službenog putovanja

Veoma je simptomatično da je jedan od šefova ''medijskog ganga'' Željko Ivanović bio u Vašingtonu gdje se sreo sa Abazovićem, pa nije isključeno da je upravo on prošpijao odlazećeg premijera i bio izvor za sporni tekst.

Netačna je informacija danas objavljena u tekstu ND Vijesti “Abazović u Vašington poveo 10 saradnika”, da je predsjednik Vlade Crne Gore na konferenciji “Sloboda medija”, u organizaciji Transatlantske liderske mreže (TLN) u Vašingtonu, poveo je 10 saradnika”, saopšteno je iz Kabineta odlazećeg premijera.

Nakon ovakvog saopštenja potvrđene su spekulacije o zahlađivanju odnosa između Abazovića i njegovih medijskih pokrovitelja. Za koncern Vijesti se uveliko spekuliše da su Abazovićevi politički nalogodavci zaslužni za njegovu afirmaciju i formiranje pokreta URA.

Pomenutoj konferenciji, kako navode iz Abazovićevog kabineta, pored predsjednika Vlade, prisustvovali su šefica Kabineta predsjednika Vlade Ana Rašović, savjetnik za vanjsku politiku Đorđe Radulović, savjetnik za medije Miloš Perišić i savjetnik za digitalne medije Radivoje Koprivica. To će značiti da je predsjednik Vlade na ovu Konferenciju poveo četiri, a ne 10 saradnika, kako je to danas objavljeno.

”Konferencija “Sloboda medija” je samo jedan u nizu od pedesetak obaveza koje predsjednika Vlade očekuju tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama. Nejasno zašto samo jednu od pedesetak aktivnosti koji Abazovića očekuju u SAD, predstavlja kao jedini razlog dolaska u Vašington. Primaran povod službenog putovanja Abazovića u Ameriku je predstavljanje države i izlaganje tokom zasijedanja Generalne skupštine UN, dok je put preko okeana iskorišćen i za važne sastanke, između ostalog, u Stejt departmentu. Takođe, netačno je da će 10 saradnika Abazovića boraviti tokom cijelog boravka premijera u SAD-u, već je njihov boravak usklađen sa radnim obavezama koje će trajati znatno manje od cjelokupnog boravka predsjednika Vlade”, navodi se u saopštenju.

Ivanović na konferenciji u Vašingtonu na koju su ga doveli lobisti ,,srpskog sveta”, broji Dritanove saradnike da bi ga kasnije denuncirao?

”Očekujemo javno izvinjenje ND Vijesti i cijenjenog kolege novinara zbog objavljene dezinformacije, uvjereni da će Vijesti nastaviti, kao prethodnih 25 godina, da budu luča slobodnog, nezavisnog i profesionalnog novinarstva u Crnoj Gori”, saopšteno je iz kabineta odlazećeg premijera.

Interesantno je da Abazović za medijski koncern koji je poznat kao ,,medijska mafija”, govori kao o ”luči slobodnog, nezavisnog i profesionalnog novinarstva u Crnoj Gori”. 

Jer takozvani ”medijski gang” na čijem su čelu medijski tajkuni Željko Ivanović i Miodrag Miško Perović, su reprezenti slobodnog novinarstva, taman koliko je Abazović u političkom smislu ,,luča poštenja i demokratije”.

Takođe treba primijetiti, da je veoma  simptomatično da je jedan od šefova ,,medijskog ganga” Željko Ivanović bio u Vašingtonu na konferenciji ,,Sloboda medija” gdje se sreo sa Abazovićem, pa nije isključeno da je upravo on prošpijao odlazećeg premijera i bio izvor za sporni tekst.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
20.09.2022-15:37 15:37

Nema kod ovih tikava njima je jedina mjera korito ili takulin…

Pukla tikva svetosavavcima
20.09.2022-19:02 19:02

Kako se po kuloara prica pukla svetosavska tikva medju troje gadura naime govedo kudravi i misko drakula se pogovnali u nezboru Veluuu

Tanja
20.09.2022-19:27 19:27

Govedo,mikeli i bitanga prdnuli u slogu