Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Kabinet Đukanovića za potpisivanje saznao posredstvom medija

Kabinet crnogorskog predsjednika zatražio je mišljenje o tekstu deklaracije od Ministarstva vanjskih poslova, crnogorske ambasade u Kijevu i misije Crne Gore pri NATO

Deklaracija o evroatlantskoj perspektivi Ukrajine koju je odlazeći premijer Dritan Abazović juče potpisao sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim prvobitno je bila upućena predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću kao deklaracija koju je trebalo da potpišu šefovi država, saznaje Pobjeda.

Taj dokument kabinetu Đukanovića uputila je Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori, crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Kabinet crnogorskog predsjednika, prema informacijama Pobjede, zatražio je mišljenje o tekstu deklaracije od Ministarstva vanjskih poslova, crnogorske ambasade u Kijevu i misije Crne Gore pri NATO.

Odgovor su očekivali do sredine decembra, ali, umjesto toga, posredstvom medija obaviješteni su da je Deklaraciju sa Zelenskim potpisao odlazeći premijer Dritan Abazović.

“Prošle sedmice smo poslali dopis Ministarstvu vanjskih poslova, a mišljenje na tekst Deklaracije tražili smo i od misije Crne Gore pri NATO i crnogorske ambasade u Kijevu. Odgovor smo zatražili do polovine decembra mjeseca da bi nakon dobijenog mišljenja donijeli i odluku hoće li se potpisivati bilateralna deklaracija ovog tipa. Međutim, iz medija smo juče obaviješteni da je premijer potpisao taj tekst”, kazao je izvor Pobjede iz kabineta Đukanovića.

Kako je došlo do toga da Abazović potpiše dokument koji je upućen Đukanoviću i zbog čega o tome kabinet crnogorskog predsjednika nije obaviješten nije jasno. Pobjeda je pitala kabinet Abazovića da pojasne kako je došlo do toga da odlazeći premijer juče potpiše Deklaraciju sa Zelenskim, ali odgovor nijesu dobili.

Da će potpisati Deklaraciju Abazović je obavijestio javnost juče ujutro. Sa ukrajinskim predsjednikom razgovarao je oko 14 sati, nakon čega je uslijedilo potpisivanje koje je bilo otvoreno za medije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve