Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Kabinet Abazovića: Privodi se kraju Zakon o porijeklu imovine, pomoć daju i međunarodni eksperti

Iz Abazovićevog kabineta navode da Radna grupa za izradu Nacrta Zakona o porijeklu imovine priprema normativna rješenja uz stručnu pomoć međunarodnih eksperata iz Velike Britanije, Italije i Slovenije i da će Radna grupa imati nacrt tih rješenja do 15. oktobra, kada će tekst ići na javnu raspravu

Zakon o porijeklu imovine jedan je od najvažnijih šrafova u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i njegovo usvajanje će biti snažan zamajac u suzbijanju kriminalnih grupa, otkrivanju javnih funkcionera koji su imovinu stekli kroz korupciju, ali i jedan od najznačajnijih iskoraka sveukupnih reformi koje se tiču vladavine prava i evropskih integracija Crne Gore, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića.

Iz Abazovićevog kabineta navode da Radna grupa za izradu Nacrta Zakona o porijeklu imovine priprema normativna rješenja uz stručnu pomoć međunarodnih eksperata iz Velike Britanije, Italije i Slovenije i da će Radna grupa imati nacrt tih rješenja do 15. oktobra, kada će tekst ići na javnu raspravu. Oni dodaju da će Zakon biti kompilacija propisa iz nekoliko različitih državnih sistema, usaglašen sa evropskom praksom i zakonima koji se primjenjuju u zemljama EU.

„Usvajanje i primjena Zakona o porijeklu imovine građanima će jasno staviti do znanja da se raskinulo sa prethodnom političkom praksom i da se krenulo u efikasniju borbu protiv korupcije, što će građanima donijeti veći osjećaj pravde, a državi ogroman korak naprijed u pregovorima sa EU“, navode iz Abazovićevog kabineta.

Iz kabineta zaključuju da je Zakon o porijeklu imovine jedan od sistemskih zakona koji su građanima obećani u Sporazumu koji su tri lidera pobjedničkih koalicija potpisali u septembru 2020. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
18.09.2021-12:05 12:05

Koliko si novca dao poreskih obveznika iz Crne Gore za “experte”i koliko si se ti oni tvoja pascad “uklopili,e muci glibu glibavi,iz tvoje kuce ni kokska ne valja.

Krsto
19.09.2021-06:05 06:05

lijepo..A sad nam Dritane Bazdovicu objasni po tom zakonu otkud tebi 21 milion Evra u Svicarskim bankama sat od 17.500 EVRa vozila Audi i Mercedes [poklon od Albanske mafije] kuce vile i stanovi..Da nisi ustedeo od plate mozda..Trebalo bi ti barem 200 godina rada za toliki novac a imas samo 32 godine