Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Jovo Suđić: Sjednica 27. juna odblokiraće rad kotorskog parlamenta

Ukoliko inicijativa za smjenu predsjednice SO Dragice Perović ne dobije potrebnu većinu, Suđić smatra da treba održati i sjednicu na kojoj bi se glasalo o razrješenju predsjednice SO koju je ona sama zakazala za 10. jul ove godine.

Jovo Suđić, najstariji odbornik u SO Kotor i član Glavnog odbora DPS-a u čijim je redovima od osnivanja, kazao je u izjavi za Skala radio da će se XXI sjednice SO Kotor koju su, u skladu sa Zakonom, Statutom i Poslovnikom, zakazala 17 odbornika DPS-a, SD-a, LP-a, HGI-ja i Bruna Lončarević iz SDP-a održati shodno zakonu!

To je, kazao je on, parlamentarna većina u Skupštini opštine Kotor, koja je na vrijeme i u saglasju sa pravnom procedurom i Zakonom o lokalnoj samoupravi, pokrenula inicijativu za razrješenje predsjednice SO Kotor Dragice Perović.

Razloga je više, siguran je Suđić.

Predsjednica Skupštine kotorske opštine Dragica Perović u kontinuitetu krši Zakon o lokalnoj upravi i ponaša se kao njen vlasnik, ne prihvatajući činjenicu da je ona prva među jednakima i da je neophodno da sasluša odbornike i njihove stavove i onda kada se sa njima ne slaže. Sada je pokazala da opstrukcijom ne želi da ispoštuje ni stav Vlade.

Ona to nije radila od samog izbora na mjesto predsjednice. Tada je za nju, kao i za predsjednika opštine Jokića, glasalo 17 odbornika i tada su oni bili legalna većina koju smo mi kao opozicija prihvatili kao realnost. Danas su odbornici nove skupštinske većine koju takođe čini 17 odbornika, za Perovićevu neovlašćena lica. Da bi ih spriječila da uđu u skupštinsku salu, Perovićeva je, objašnjava Suđić, u sadejstvu sa predsjednikom opštine Jokićem, blokirala ulazna vrata SO, promijenila brave, pečatirala vrata i time napravila više krivičnih djela istovremeno.

Zbog takvog ponašanje Perovićeve i Jokića ispašta Kotor. Lokalna uprava ne funkcioniše, a sve se to dešava u jeku turističke sezone.

„Danas je svima jasno koliko je vlast u Kotoru istinski bila za njegov prosperitet i razvoj. Vidi se golim okom da je cilj bio da se iskoriste privilegije i mogućnosti koje vlast pruža kako bi se zaposlili partijski istomišljenici, članovi porodica, kumovi i prijatelji. Nije se vodilo računa o zakonima, o čemu je, na početku vladavine ove kolaicije u odlasku, svjedočio izvještaj Upravne inspekcije“, kazao je Suđić.

Zbog svega navedenog Suđić vjeruje da održavanje sjednice zakazane za 27. jun u 10 sati neće niko spriječiti.

Ukoliko inicijativa za smjenu predsjednice SO Dragice Perović ne dobije potrebnu većinu, Suđić smatra da treba održati i sjednicu na kojoj bi se glasalo o razrješenju predsjednice SO koju je ona sama zakazala za 10. jul ove godine.

Ako Perovićeva ima većinu za svoj ostanak na funkciji, srećno joj bilo, kategoričan je Suđić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve