Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Jović: Kašnjenje vakcinacije negativno utiče na turizam

Jović smatra da jedina solucija koja bi omogućila uspješnu turističku sezonu, jeste upravo vakcinacija

Turizam predstavlja najvažniju privrednu djelatnost u Crnoj Gori, četvrtina BDP naše zemlje potiče od turizma, poručila je članica GO SDP-a Ana Jović.

“Kriza usljed korona-virusa razorila je crnogorski turizam u prethodnoj godini. Prihodi od turizma za prva tri kvartala prošle godine bilježe pad od 88 odsto u odnosu na isti period 2019.godine, a u ljetnjoj sezoni prihodi od turizma zabilježili su pad od 92 odsto”, navodi u saopštenju.

Jović ukazuje da kašnjenje vakcinacije može ugroziti imidž Crne Gore kao turističke destinacije. Imidž zemlje je u turističkom biznisu od presudnog značaja i on se ne gradi na tome što ćete u bilo čemu da zaostajete, dodaje, a pogotovu u nečemu tako značajnom kao što je zdravstvena sigurnost.

“Prilikom izbora destinacije koju će turisti željeti da posjete, značajno utiče i zdravstvena sigurnost zemlje sa aspekta kovida. Trenutna situacija sa korona virusom i dalje nam ne ide u prilog. Naša zemlja još uvijek čeka prve doze vakcina i još uvijek se ne zna tačan datum njihovog dolaska. Svakodnevno povećanje broja oboljelih direktno utiče na opadanje interesovanja inostranih gostiju. S obzirom da za 2-3 mjeseca počinje ljetnja turistička sezona, ako se broj oboljelih ne smanji, prevashodno u primorskim gradovima, izgubićemo sezonu”, ističe Jović.

Jović smatra da jedina solucija koja bi omogućila uspješnu turističku sezonu, jeste upravo vakcinacija

“Imajući u vidu da bi vakcinaciju trebalo započeti što prije, smatram da bi uz aktivnu kampanju vakcinacije u narednim sedmicama, Crna Gora mogla da napravi barem neke rezultate, jer crnogorski turizam ne može preživjeti dvije uzastopne sezone bez prihoda”, zaključuje u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve