Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Jovanović: SPC će pokušati da organizuje litije bez obzira na mjere

Pismo srpskog patrijarha Irineja lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću, i navodi tog pisma za književnika, publicistu i čelnika Crnogorskog pokreta Slobodana Jovanovića su očekivana

Pismo srpskog patrijarha Irineja lideru Nove srpske demokratije Andriji Mandiću, i navodi tog pisma za književnika, publicistu i čelnika Crnogorskog pokreta Slobodana Jovanovića su očekivana. Jovanović za Radio Crne Gore naglašava da će Srpska pravoslavna crkva pokušati da organizuje litije bez obzira na mjere zaštite koje su na snazi. To su već uradili u Beranama podsjeća Jovanović.

Slobodan Jovanović

“Tako da je vrlo jasno da oni neće poštovati mjere, niti će prestati da pokušavaju da obore Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Ja se iskreno nadam da će država smoći snage da stane na put tome”, navodi Jovanović.

On dodaje da je veliki broj ljudi revoltiran , što država ne kažnjava sveštenike Srpske pravoslavne crkve nakon što prekrše mjere , kao što to rade sa ostalima.

“Niko nije slijep da ne zuna da to nije tako jednostavno i da država mora biti vrlo suptilna kada je u pitanju odnos prema srpskoj crkvi imajući u vidu ratobornost njenih pristalica i eventualne proteste, koje oni mogu organizovati recimo u doba kada je zabranjeno okupljanje. Vrlo je teško prema iracionalnim ljudima ponijeti se razumno”, naglašava Jovanović.

Čelnik Crnogorskog pokreta smatra da je teško razuman prijedlog dati Vladi Crne Gore. Mišljenja je, ipak, da izvršna vlast mora početi da rješava taj problem.

“Vrlo je očigledno da će to samo da eskalira i ako se bude dozvolilo bojim se rezultatu, koji se neće sviđeti mnogima, koji misle kao i ja“, zaključio je Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve