Petak, 19 Jula, 2024
Rubrika:

Jovanović: Nema pregovora sa NSD, SNP radi što joj kažu kriminalne strukture

Komentarišući rezultate izbora u Budvi, on je kazao da je optimista što se tiče formiranja vlasti u ovom primorskom gradu, a ubijeđen je i da ponavljanja izbora neće biti

U Budvi se zna ko su kriminalne strukture koje su na razne načine bile involvirane u političke procese, a iste su htjele da preuzmu vlast u našem gradu, kazao je predsjednik SO Budva i nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović.

“Radi se o kriminalnim strukturama koje su se pojavile nakon određivanja pritvora Milu Bozoviću. Te strukture su htjele da preuzmu vlast u Budvi preko određenog broja odbornika”, tvrdi Jovanović.

Jovanović se u emisiji “Minula neđelja” dotakao i teme oko predsjednika opštine Budva, koji se nalazi u pritvoru, navodeći da nisu tačne informacije da je navodno kupovao glasove za Demokratsku partiju socijalista (DPS).

“Božović je demantovao da je kupovao glasove za DPS. Poznajem ga dovoljno dugo, on ima ozbiljni opozicioni anti-DPS staž, u politici je jako dugo i dugo se borio protiv DPS-a, tako da te informacije zaista nisu tačne”, rekao je Jovanović.

Komentarišući rezultate izbora u Budvi, on je kazao da je optimista što se tiče formiranja vlasti u ovom primorskom gradu, a ubijeđen je i da ponavljanja izbora neće biti.

“Svakako smo i za tu opciju spremni i radujemo se ako dođe do ponavljanja izbora”, poručio je on.

Podsjetio je da je 7. jula rok kad treba da se održi konstitutivna sjednica i da se verifikuju mandati.

Ponovio je i sa kojim političkim subjektima neće sarađivati, a kazao je i da je nakon izbora bilo neformalnih razgovora oko formiranja vlasti.

“Obično se nakon izbora vrše kalkulacije, ali kod nas toga nema. Mi sa Novom srpkom demokratijom i DPS-om nećemo pregovarati, ali smo razgovarali sa Demokratama. Dosta je bilo špekulacija nakon izbora, a ono što je sigurno jeste da je naša lista osvojila najveći broj mandata i to nam daje izborni legitimitet da formiramo vlast. Zbog turističke sezone koja je u jeku u Budvi, vlast treba uspostaviti u zakonski predviđenom roku. Budvi ne trebaju skandali”, kazao je Jovanović.

Govoreći o saradnji sa SNP-om, Jovanović je kazao da su se neposredno nakon neformalnih razgovora ućutali. Tvrdi da je to uticaj kriminalnih struktura u Budvi.

“Mislim da od njihovog samostalnog djelovanja u Budvi nema ništa. Oni će se voditi isključivo svojim interesima, ali u Budvi im nije data tolika sloboda, pa mislim da će slušati kriminalne strukture i funkcionere šta im kažu”, zaključio je Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve