Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Jovanović nakon izjave Adžića: Tužilaštva blagovremeno reaguju, nedoumice rješavati u direktnoj komunikaciji a ne putem medija

Ona je to saopštila nakon što je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić pozvao tužilaštvo da efikasnije reaguje u Šavniku

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović poručila je danas kako državna tužilaštva blagovremeno reaguju u svim situacijama, pa i povodom izbora u Šavniku.

“Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, nadležno i za teritoriju opštine Šavnik, danas preduzima, a u prethodnom periodu je preduzimalo sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svim situacijama u kojima je postojala sumnja da je tokom održavanja izbornog procesa u Šavniku učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, istakla je ona.

Njena je reakcija uslijedila nakon oglašavanja odlazećeg ministra unutrašnjeg poslova Filipa Adžića.

“Bez namjere da se upuštam u rasprave sa ministrom unutrašnjih poslova putem medija podsjetila bih i njega i cjelokupnu javnost da službenici policije uvijek i u svim situacijama postupaju po nalozima državnih tužilaca. Zbog toga čudi što se ta činjenica ne ističe onda kada se postižu značajni, čak i međunarodni rezultati, dok se u slučaju iščekivanja konkretnih rezultata ističe da se čekaju nalozi tužilaštva”, dodala je Jovanović.

Pozvala je Adžića da eventualne nedoumice ne rješavaju putem medija.

“Mislim da je od svega toga važnije da i državna tužilaštva i centri bezbjednosti treba zajednički i udruženo da rade u interesu građana i da se samo na taj način može doći do konkretnih rezultata. Sve drugo, svaki pokušaj promocije, čime god da je on motivisan, neće doprinijeti ostvarenju tog cilja. Zbog toga pozivam ministra unutrašnjih poslova i čelnike drugih organa da sve eventualne nedoumice efikasno rješavamo u direktnoj komunikaciji, a ne putem sredstava javnog informisanja”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cikoticka.
27.11.2022-19:53 19:53

goospodjo sto ste ocekivali ili bolje sro ocekujete od VK hotelske sobarice, da zna, da razumije pravo i pravne norme, ekonomiju ili statistiku koja je za ove ekspert apostole “dika sto im treba to se slika”