Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Jovanović izabran za predsjednika Skupštine opštine Budva

Novoimenovani predsjednik Skupštine Nikola Jovanović, čestitao je novoizabranim odbornicima imenovanje na veoma odgovornu funkciju i poželio im puno uspjeha u budućem radu

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici SO Budva glasovima 24 odbornika za predsjednika SO Budva izabran je Nikola Jovanović. Protiv je bilo šest odbornika dok je jedan odornik bio uzdržan.

Novoimenovani predsjednik Skupštine Nikola Jovanović, čestitao je novoizabranim odbornicima imenovanje na veoma odgovornu funkciju i poželio im puno uspjeha u budućem radu.

“Iskreno se nadam da će te dužnost predstavnika građana u ovom domu obavljati savjesno, časno, profesionalno i odgovorno, rukovodeći se opštim a ne ličnim interesom.
Svim građanima Budve koji su participirali u izbornom procesu želim da se zahvalim što su ispunili svoju građansku dužnost i omogućili da danas konstituišemo vlast u skladu sa izbornom voljom”, poručio je Jovanović.

Takođe, čestitao je predsjedniku i članovima Opštinske izborne komisije kao i članovima organa za sprovođenje izbora na profesionalno i ažurno obavljenom poslu, te istakao da je Opština Budva prva lokalna samoupravu koja danas konstituiše izbornu volju građana nakon sprovedenih lokalnih izbora.

“Izborni proces je protekao u relativno dobroj atmosferi, a sam izborni dan u poteškoćama sa nestankom električne energije, brojnim neosnovanim premještanjem ili brisanjem birača sa biračkih mjesta, nefunkcionisanjem aplikacije za provjeru upisa birača, zbog čega jedan broj građana nije bio u prilici da iskoristi svoje biračko pravo garantovano Ustavom. To je još jednom potvrdilo da imamo ozbiljnih nedostataka u samom izbornom procesu i da moramo na svim nivoima, počev od Ministarstva unutrašnjih poslova koje je nadležno za ažuriranje biračkih spiskova, sprovesti suštinske reforme i promjene u ovoj važnoj oblasti”, naveo je Jovanović.

Kako je dodao, posebnu čast i zadovoljstvo predstavlja  to što je kao predstavnik izborne liste „Milo Božović-Budva na prvom mjestu!“ koja je dobila apsolutnu podršku građana, izabran na dužnost predsjednika skupštine Opštine Budva.

“Smatram kao posebnu vrijednost činjenicu da su danas odbornici drugih izbornih lista glasali za izbor predsjednika skupštine, i vjerujem da smo na taj način danas poslali snažnu poruku da možemo zajedno, poštujući izbornu volju, postići velike uspjehe za ovaj grad”, kazao je Jovanović.

Poručio je da će funkciju predsjednika skupštine, obavljati po principu prvog među jednakima, uvažavajući pravo svakoga na slobodu mišljenja, govora i djelovanja, jer će predstavničko tijelo građana u narednom periodu ispunjavati svoje zakonom utvrđene nadležnosti.

“Lično smatram da ne služi na čast ni ovom domu niti određenim pojedincima što je prethodni saziv skupštine raspušten jer nije ispunjavao svoju dužnost i što smo imali prinudnu upravu. Ali ovom prilikom želim da se zahvalim gospodinu Juškoviću i Odboru povjerenika koji je profesionalno mijenjao skupštinu i pravovremeno usvajao sva bitna akta iz njihove nadležnosti”, naveo je Jovanović.

Istakao je da će prioritet, u budućem funkcionisanju skupštine opštine Budva, biti prije svega uspostavljanje integriteta i njeno zakonito, kontinuirano, transparentno i efikasano funkcionisanje.

“U najkraćem roku biće obrazovan Kolegijum predsjednika skupštine kako bi smo unaprijedili rad skupštine i inicirali obrazovanje klubova odbornika. Skupština će u budućem periodu blagovremeno donositi svoj Plan rada i ispunjavati svoje obaveze”, zaključio je Jovanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
18.11.2022-22:11 22:11

Teška avetinja, neznalica i siledžija! na nejake i uz dobru zaleđinu. SREĆNO VAM PROPADANJE BUDVANI. IZABRALI STE! UŽIVAJTE!