Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Jonica – ENEMO: Najbrutalnije prekršeno pravo da budemo birani

Predsjednica Socijalista Crne Gore sastala se sa predstavnicima Međunarodne posmatračke misije Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora ENEMO

Eliminisanje Socijalista iz izbornog procesa na državnom nivou predstavlja najbrutalnije kršenje ustavnog prava da budu birani, kazala je predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica tokom sastanka sa predstavnicima Međunarodne posmatračke misije Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora ENEMO, koji je održan na njihov zahtjev.

Kako su saopštili Socijalisti, ispred ENEMO sastanku su prisustvovali šef Posmatračke misije u Crnoj Gori Đanluka Pasareli i analitičar izborne kampanje Pjer Pejtie, a razgovarali su o uslovima i organizaciji predstojećih parlamentarnih i dijela lokalnih izbora.

“Nije nam dozvoljeno da učestvujemo na parlamentarnim izborima isključivo iz političkih, a ne pravnih razloga. Kao nova ponuda – koja nudi rješenja, a ne nastavak podjela, smetali smo svima”, istakla je ona, dodajući da Socijalisti učestvuju na izborima u Kotoru sa listom “Dr Branko Baćo Ivanović – Socijalisti” pod brojem 9 na glasačkom listiću.

Jonica je istakla da su Socijalisti podnijeli manjinsku listu za parlamentarne izbore u skladu sa zakonskim propisima, ali je prvo u Državnoj izbornoj komisiji, a potom i na Ustavnom sudu prevagnula politika, a ne pravo.

“Nikada do sada se nije desilo da sudija izvjestilac predloži Ustavnom sudu neku odluku, a da potom bude preglasan. Motivi su isključivo politički, a ne pravni”, kazala je predsjednica Socijalista.

Predstavnici ENEMO su saopštili da detaljno prate izborni proces, te da će sve nepravilnosti registrovati u svom izvještaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
28.08.2020-16:48 16:48

Gospodjo Jonica mislim da si “trebala slucaj”prijaviti Vucicu ili mozda si trebala malo staviti mozak u vinklo pa da znas sto se moze,sto ne moze,nego si htjela “silom na sramotu”da se ubacis u NOVCANE TOKOVE,e ko te ne zna skupo bi te platio kao magarece mlojeko.