Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Velika koalicija je dogovorena, nijesu nas spojili Vučić, Amfilohije ni Joanikije

Demantuje informacije da su sklapanje saveza izdejstvovali mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije i episkop budimljansko nikšićki Joanikije.

Socijalistička narodna partija biće dio velikog saveza u kome će se naći Demokratski front, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti, kazao je za CdM predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

Demantuje informacije da su sklapanje saveza izdejstvovali mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije i episkop budimljansko nikšićki Joanikije.

Za CdM tvrdi da ne zna ništa o navodnom novcu koji Srbija daje za ovaj savez kako bi pokušali da sruše aktuelnu vlast, te da nikad o tome nije razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Uvjerava građane da ako opozicija pobijedi neće biti revanšizma, na dnevni red nikad neće doći državno-pravni status Crne Gore, te da SNP nikada ne bi sarađivao sa onima koji ne žele evropski put ove zemlje.

“Koalicija je već izvjesna. SNP će biti dio te koalicije. Mjesta na listi nijesu bitna, važno je da su zajedno oni koji žele dobro Crnoj Gori i žele promjene u Crnoj Gori. Očekujemo da opozicija pobijedi”, jasan je Joković.

Opozicija se ujedinila, a sada je, kaže, na građanima da kažu sa li su spremni na promjene.

“Ako su spremni, onda imaju ponudu  i treba da glasaju opoziciju. Ako nijesu, neka ne optužuju opoziciju ni zbog čega. Ako neko neće da ide boljim putem neka ide ovim kao do sada,  a vidjeli smo dokle nas je to dovelo”, kazao je Joković CdM-u.

Na pitanje da li će tokom kampanje izaći sa nekim ekonomskim i planom oporavka, Joković kaže da hoće, ali da im neće biti teško da naprave bolji ekonomski plan od ovoga koji sprovodi aktuelna vlast a koji državu, kako tvrdi, doveo do ivice egzistencije.

“Ključne stvari na kojima će raditi su ekonomski oporavak, borba protiv nepotizma, kriminala i korupcije te oduzimanje imovine stečene kriminalnim radnjama, kako bi shvatili da je kriminal neisplativ”, poručuje lider SNP-a.

Pomirenje unutar Crne Gore, to je, kako kaže, suština onoga za šta se SNP zalaže.

“Ozbiljna analiza u školstvu i prosvjeti. Crna Gora klizi unazad a to ova opoziicja mora da zaustavi. Mora da se promijeni vlast i da se krene u oporavak i da fokus bude na ekonomskom razvoju a ne na podjelama koje koristi vlast. Želimo da Crna Gora postane razvijena država”, jasan je on.

O novcu iz Srbije i da li je MPC radila na objedinjavanju opoziocije, Joković kaže da ne zna ništa ni o kakvom novcu već da je njegova partija tražila kredit od banke kako bi finansirali kampanju.

“To da su mitropolit ili vladika stvorili koaliciju, to nije tačno, jer nikad nijedan vladika ni mitropolit nijesu sastavljali nijednu koaliciju. Ovo je slobodna volja bez pritisaka i sugestija. Ovo je poštovanje narodne volje koji osjeća da je ovom režimu došao kraj. Ostalo je samo da metode koje je koristio DPS, a to  su koverta, te jedan posao četiri glasa osujetimo i dođe do promjena u Crnoj Gori”, ističe sagovornik SNP-a.

Smatra Joković da pobjedom opozicije ta vlast ne bi trebalo dugo da traje. Ne više od godinu i po do dvije,  dok se, kako kaže, ne isčiste birački spiskovi, donesu kvalitetni izborni zakoni, zaustave kriminal i korupcija, da se nakon toga raspišu fer izbori.

“Na njima ko pobijedi neka mu je sa srećom”, poručuje prvi čovjek SNP-a.

A da li bi mijenjali državni status Crne Gore, integracioni put…?

Neistina je to apsolutna, kaže on.

“Državno pravni status nikada SNP neće stavljati na dnevni red. Ni sa kim nećemo sarađivati ko ne želi evropski put Crne Gore. SNP će poštovati sve međunarodne ugovore. Mi nudimo pomirenje, prosperitet i napredak, razbijanje svih kriminalnih klanova, potpuni oporavak Crne Gore. Niko SNP neće imati sa sobom ako želi revanšizam”, zaključio je Joković.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
03.08.2020-09:21 09:21

To picostanciiiiiii danas se zbijte zajedno da bi sjutra mogli pod jednu sljivu pa kod svog picoustog mentora na dodatne casove fasizma i cetnistva……