Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Mandić: Krivokapić i Abazović da podnesu ostavke, Joković: U ponedjeljak sjednica GO SNP

DF će pokušati još jednom da pregovara sa liderima stranaka parlamentarne većine

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da će ta stranka u ponedjeljak održati sjednicu Glavnog odbora i da će stav prema inicijativi o izglasavanju nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića zauzeti na osnovu odluke tog partijskog tijela.

– Mi ovu Vladu nećemo rušiti, niti će naš glas biti 41. Otkud premijeru pravo da govori da će dvoje poslanika SNP-a glasati za ovu Vladu. On demantuje samog sebe. Mi smo svi pet izašli i zauzeli jedinstven stav. Partija će ići putem kojim procijeni. Nikad SNP neće biti protiv interesa Crne Gore, stranke, srpskog naroda u Crnoj Gori i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori – kazao je Joković za TVCG.

On tvrdi da je raspoloženje među simpatizerima SNP-a odlično.

– Može se pričati o manjinskoj vladi, nekoj novoj Vladi, može i ova Vlada opstati, a mogu se desiti i vanredni parlamentarni izbori. Možda se izglasa i skraćenje mandata Skupštini – naveo je Joković.

Joković smatra da ovim dešavanjima nije ugrožena nacionalna bezbjednost.

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da je Crna Gora na važnoj političkoj raskrsnici. On je poručio da će, nakon posljednjih dešavanja, DF uložiti još jedan napor da pregovara sa liderima svih parlamentarnih stranaka većine.

– Mi smo ozbiljni ljudi, mi ne želimo i ako se rastajemo da se rastajemo u svađi. Od ove vike ima samo koris DPS. Zato je neophodno da sjednemo i da pokušamo da razgovaramo na temu kako da prevaziđemo tešku krizu koja je izazvana sukobom premijera i potpredsjednika Vlade. Bilo bi fer i korektno da i Krivokapić i Abazović podnesu ostavku jer bi to pomoglo da se nađe zajednički jezik – poručio je Mandić.

On je istakao da je najvažnija inicijativa koju je Vlada danas uputila da se skrati mandat parlamentu.

– Legitimno je da premijer osnuje stranku i učestvuje na izborima, ali nije da priprema izbore a da nije stvori uslove za to – naglasio je Mandić.

Komentarišući proteste povodom podnošenja inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi, Mandić je rekao da su to spontani izlasci ljudi koji su iznenađeni sukobom Krivokapića i Abazovića. Ne isključuje mogućnost i da DF u narednom periodu organizuje proteste.

– Oni ne brane ničiju fotelju koliko sam primijetio, već većinsku volju građana. Zato sam imao potrebu da se obratim premijeru Krivokapiću i potpredsjedniku Abazoviću da pomognu ovom narodu tako što će im olakšati i podnijeti ostavke i omogućiti parlamentarnoj većini da nađe rješenje za krizu – naveo je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
20.01.2022-20:25 20:25

SNP je svojevremeno bila vodeća partija. Vremenom se dijelom I osuplo članstvo. Ali zadnjim potekom si ga Jokoviću ugasijo pa čak I kadbi nam doveo struju.

Crnogorka
20.01.2022-21:58 21:58

Rovca dok god postoji CRNE GORE vi ga sruje dobijat i gledat necete niti imate skole niti sto znate- imate danju sunce a nocu mjesec i izvolite ako vam se ne svidja kod vucka u Srbiju on ima dosta struje!

Bot
20.01.2022-22:05 22:05

Političari su govna, bez obzira iz koje partije dolaze. Državni namještenici su govna u službi govna iz političkih partija. Ovi što bi da kolju tuđu djecu sada će se svaki dan sve češće pojavljivati u medijima. Jedina bezbjedna opcija je odlazak iz Crne Gore.

nenad.mne
21.01.2022-01:30 01:30

Pa ako se Abazović povuče, đe vam je većina? Njegove poslanike računate u vaše stado?