Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković u Herceg Novom: Vlada uložila velike napore kako bi se povećala ulaganja u poljoprivredni sektor

''Crna Gora u ovom trenutku ima najveći Agro budžet u svojoj istoriji, koji iznosi 66 miliona eura''

Predsjednik SNP i nosilac liste SNP – DEMOS, Vladimir Joković, boravio je u posjeti Herceg Novom gdje je obišao aktiviste i razgovarao sa građanima o stvaranju uslova za poboljšanje životnog standarda. Joković je ovom prilikom istakao kako je sadašnja Vlada uložila velike napore kako bi se povećala ulaganja u poljoprivredni sektor Crne Gore.

„Crna Gora u ovom trenutku ima najveći Agro budžet u svojoj istoriji, koji iznosi 66 miliona eura. Uvedeni su brojni ekonomski podsticaji za stočnu i organsku proizvodnju mladih farmera i poljoprivrednika, kako bi im se omogućilo da ostanu na selu“ naveo je Joković.

Prema njegovim riječima za dalji ekonomski razvoj potrebno je brže povezivanje sjevera i juga zemlje, ali i integracija Crne Gore u Otvoreni Balkan kako bi crnogorski poljoprivrednici imali pristup velikom tržištu na kome bi mogli da plasiraju svoje proizvode.

„Aktuelna svjetska kriza hrane dodatno je pokazala važnost poljoprivrednih proizvoda. Zbog toga je neophodno dalje povećavanje subvencija. Uvešćemo regionalne kancelarije kako bi naši poljoprivrednici imali bolji pristup domaćim i evropskim fondovima“, najavio je Joković.

Posjeta je zaključena posjetom selu Kruševica gdje je naglašeno da će SNP i u budućnosti biti posvećena unaprjeđenju života na selima Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
02.06.2023-21:39 21:39

ovaj neznaveni Ministar umjesto da je pritvoren da odgovara za zloupotrebu sl.položaja i namjestanje tendera za plastenike bratu on drži “slovo”…