Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković sa Varheljijem: Zakon o slobodi vjeroispovijesti ključni problem

Joković je kazao da u ovim uslovima u Crnoj Gori teško može da dođe do parlamentarnih izbora i da je ključni problem Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Prvo treba riješiti Zakon o slobodi vjeroispovijesti pa onda početi dijalog opozicije i vladajuće većine kako bi se došlo do fer zakona, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković nakon susreta sa komesarom za proširenje Evropske unije Oliverom Varheljijem.

Vladimir Joković

Kako je saopšteno iz SNP-a, lider te stanke je kazao da to treba riješiti kako niko sljedeće parlamentarne izbore ne bi mogao da ne prizna, nego naprotiv da se onima koji naprave najbolji rezultat čestita i da Crna Gora krene putem stabilizacije i slobode.

Joković je kazao da u ovim uslovima u Crnoj Gori teško može da dođe do parlamentarnih izbora i da je ključni problem Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

“Ohrabruje činjenica na koju je Verhelji ukazao, a to je da je odluka koja je crkva autokefalna na Konstantinopolju i Vaseljenskoj patrijaršiji, a ne na državi”, naglasili su u SNP-u.

Joković je ocijenio da je za ulazak Crne Gore u redovno stanje ključna stvar da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti povuče, poništi ili da se donese drugi zakon.

“Predsjednik stranke je upoznao evropskog komesara za proširenje sa “vd stanjem” u pojedinim državnim institucijama i upozorio da se u takvom ambijentu ne mogu očekivati demokratski iskoraci”, zaključuju u SNP-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve