Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković razgovrao sa ruskim ambasadorom o tome kako pomoći crnogorskoj privredi

Kako je saopšteno, na sastanku su razmijenjena mišljenja o potrebi obnavljanja i popravljanja tradicionalno dobrih veza između Crne Gore i Ruske Federacije

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković razgovarao je danas sa Vladislavom Maslenikovim, ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori, saopšteno je iz SNP-a.

Kako je saopšteno, na sastanku su razmijenjena mišljenja o potrebi obnavljanja i popravljanja tradicionalno dobrih veza između Crne Gore i Ruske Federacije.

“Predsjednik Joković je iskazao ogromnu potrebu za oporavljenjem crnogorske ekonomije koja je u prethodnom periodu sistematski uništavana. Stoga su razmatrane strategije kako pomoći domaćoj privredi i ekonomiji kroz saradnju sa Ruskom Federacijom.

Ponovni izlazak Crne Gore na rusko tržište sa svojom turističkom ponudom označen je kao jedan od primarnih ciljeva saradnje ove dvije države. To je posebno istaknuto iz razloga što je prijeko potreban oporavak turizma koji učestvuje u državnom budžetu sa preko 20%”, saopšteno je iz SNP-a.

Kako se zaključuje, Maslenikov je zahvalio na prijemu i iskazao zainteresovanost i spremnost za neophodnim radom u cilju popravljanja odnosa dvije tradicionalno prijateljske države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve