Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Joković pozvao opozicione partije da razgovaraju o evenutalnom bojkotu izbora

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković pozvao je sve opozicione parlamentarne partije da se sastanu i naprave savez za spas Crne Gore. Joković je na današnjoj konferenciiji saopštio da će narednih dana SNP inicirati razgovore unutar opozicije, sa ciljem donošenja odluke o učestvovanju na narednim parlamentarnim izborima ili njihovom eventualnom bojkotu

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković pozvao je sve opozicione parlamentarne partije da se sastanu i naprave savez za spas Crne Gore. Joković je na današnjoj konferenciiji saopštio da će narednih dana SNP inicirati razgovore unutar opozicije, sa ciljem donošenja odluke o učestvovanju na narednim parlamentarnim izborima ili njihovom eventualnom bojkotu.

foto cdm.me

“Predsjednik SNP je istakao da je sadašnja situacija neodrživa, da ne postoji usaglašeno izborno zakonodavstvo, te da se opozicija mora izdići iznad svih dosadašnjih nesuglasica, svađa, rivalstava i odgovoriti aktuelnom trenutku. Opozicija mora pokazati da može, hoće i želi da napravi Crnu Goru boljom nego što je vodi aktuelna vlast”, sapošteno je iz te partije.

Joković je kazao da se nada da će sve opozicione političke partije odazvati pozivu, jer smatra da svi u opoziciji žele bolje za Crnu Goru. On je podsjetio da su sve institucije koje odlučuju o regularnosti izbora u v.d. stanju, te da vladajuće strukture mijenjaju zakone po svojoj mjeri.

Joković je napomenuo da je vladajuća većina izmijenila Zakon o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja kako bi se omogućila dodjela socijalne pomoći u izbornoj godini. On je potencirao činjenicu da DPS nije dozvolila da se formira komisija koja bi odlučivala o dodjeli socijalne pomoći, a koju bi na paritetnoj osnovi činili predstavnici vlasti i opozicije, i na taj način dovela u privilegovan položaj svoje glasače.

On je zahvalio medicinarima na požrtvovanju koje su pokazali u prethodnim mjesecima i na taj način zaštitili građane od pandemije korona virusa.

“Podsjetio je da je ekonomska situacija u Crnoj Gori izuzetno složena i ukazao da je SNP već predložila niz mjera za suočavanje sa krizom. Pored tih, Joković je danas predložio i niz drugih mjera koje bi doprinijele poboljšanju ekonomskog stanja”, dodaje se u saopštenju.

On je poručio da penzionerima koji primaju manje od 222 eura mjesečno treba dati pomoć od 50 eura. Potrebno je povećati plate radnicima u prosvjeti i zdravstvu, smatra on, ograničiti visinu naknade za rad u upravnim odborima, radnim grupama i komisijama Vlade Crne Gore na nivo minimalne cijene rada u Crnoj Gori, ograničiti zarade državnim funkcionerima tako da da niko od njih ne prima platu veću od predsjednika države, Vlade, Skupštine ili predsjednika Opštine. Potrebno je ukinuti turističku i taksu za pristup putevima svim preduzećima kojima je bio zabranjen rad u proteklom periodu, te osloboditi od plaćanja poreza na nepokretnost sve vlasnike poljoprivrednih gazdinstava na seoskom području.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve