Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković pozvao DF da uđe u Vladu, Đonović ističe da premijer nema autoritet

Predsjednik Socijalističke narodne partije, Vladimir Joković pozvao je koalicione partnere iz Demokratskog fronta da uđu u Vladu premijera Zdravka Krivokapića. Politički analitičar Ranko Đonović poručuje da je ponašanje predsjednika crnogorske Vlade krajnje nepredvidivo i neozbiljno.

Politički analitičar Ranko Đonović kaže da eventualna rekonstrukcija Vlade premijera Zdravka Krivokapića neće ništa suštinski promijeniti. Uostalom, dodaje Đonović izjave predsjednika crnogorske vlade građani Crne Gore ne doživljavaju kao konačne, budući da se mijenjaju iz sata u sat.

„Očito je da premijera pritiska Demokratski front. Pod znakom pitanja je izglasavanje budžeta, pojedini zakoni i odluke zavise od volje DF-a, bez čije podrške bi Vlada pala. Knežević, Mandić, Medojević nijesu jedini čije je apetite neophodno zadovoljiti“, kaže Đonović za Gradski radio.

Đonović ističe da broj potpredsjednika neće ništa suštinski promijeniti, jer Vlada ima problem sama sa sobom.

„Premijer pored toga što ima problem sa vlastitim autoritetom, ima i problem sa svojim saradnicima. U tom smislu ne može samostalno donositi odluke, niti stati iza onoga što kaže. Njegova riječ u ovom trenutku ni Skupštini ni Vladi ne znači ama baš ništa“, ističe Đonović.

Đonović poručuje da SNP nema suštinski uticaj na rad Vlade, i da bi im u tom smislu funkcija potpredsjednika dobrodošla. Sa ocjenom Đonovića saglasan je i predsjednik SNP Vladimir Joković, koji za Gradski radio kaže da bi sve vladajuće stranke morale imati predstavnike u vlasti.

„Da smo u septembru imali Vladu sa osamnaest ministara, u kojoj bi sve partije vladajuće koalicije dobile određeni broj ministarskih mijesta, neke i potpredsjednika, do ovih nesuglasica ne bi dolazilo. Istovremeno, i rezultati Vlade Zdravka Krivokapića bili bi bolji“, poručuje Joković za Gradski radio.

Joković vjeruje da će Demokratski front, s obzirom na to da su se na parlamentarnim izborima obavezali na preuzimanje odgovornosti za budućnost Crne Gore, na kraju ipak prihvatiti ponudjena mijesta u Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve