Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković pozdravlja dolazak Vučića: “Predsjednik Srbije ne dolazi da dijeli ljude”

Prema njegovim riječima, Vučić će doći da dâ podršku jedinoj kanonskoj, priznatoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, najstarijoj i najpoštovanijoj instituciji kod nas, ali i vjernom narodu koji istrajava u svom naumu odbrane prađedovskog amaneta

Mi u Socijalističkoj narodnoj partiji pozdravljamo dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za Badnji dan na sjever Crne Gore, jer je to dan mira, praštanja i bratske sloge i ljubavi, saopštio je danas predsjednik te stranke Vladimir Joković.

Vladimir Joković

“Predsjednik Srbije ne dolazi da dijeli ljude, da ostvari političke poene, ni da doprinese političkim podjelama kod nas, već dolazi da potvrdi jedinstvo našeg naroda u svim pitanjima, a naročito u pitanjima očuvanja naših svetinja, ali i da dâ podršku vjernicima Srpske pravoslavne crkve, odnosno Mitropolije crnogorsko-primorske i drugih eparhija kod nas, bili oni Srbi ili Crnogorci”, naveo je Joković.

Kako ističe, ovih dana u crnogorskim opštinama ustao je narod u odbranu svetinja.

“Ustao je narod, zajedno Srbi i Crnogorci, da kažu NE nakaradnom zakonu o tzv. slobodi vjeroispovjesti. Mirno i dostojanstveno na molebanima i litijama vjerni narod pokazuje gdje je prava i iskonska Crna Gora”, dodao je Joković.

Prema njegovim riječima, Vučić će doći da dâ podršku jedinoj kanonskoj, priznatoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori i Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, najstarijoj i najpoštovanijoj instituciji kod nas, ali i vjernom narodu koji istrajava u svom naumu odbrane prađedovskog amaneta.

“S druge strane, svaki odgovorni državnik, da je sreće, bi u ovakvim složenim političkim prilikama koje izazivaju deobe, bio uz svoj narod”, poručio je Joković.

On je kazao da se zahvaljuju svima u regionu koji su na bratski i iskreni način dali podršku narodu koji brani svoje svetinje, ali je naglasio i da su protiv bilo kakvog skrnavljenja simbola bilo koje zemlje.

“Jer naša Crna Gora nije prćija ovog režima i vlastodržaca u njoj, već svih nas, njenih građana. Stoga, u razum se, crnogorski vlastodršci, pa poslije Božića, pozovite mitropolita, sjednite sa njim i ostalim episkopima u Crnoj Gori, povucite antiustavni i diskriminatorski zakon”, naveo je Joković.

Vlastima je poručio i da potom naprave temeljni dogovor po tom pitanju, kako bi se prešlo na rješavanje krucijalnih ekonomsko-socijalnih pitanja i omogućio narodu život dostojan covjeka.

“Ne dijelite narod i u vremenu predstojećih blagih dana i nakon toga pokažite odgovornost i poštovanje prema narodnom duhu i tradiciji”, zaključio je Joković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve