Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Potez Demokrata nije u duhu onoga što je potpisano

Joković za Antenu M navodi da je SNP partija koja drži do date riječi, te da će svaku svoju akciju koordinirati sa kolegama iz opozicije

Lider SNP-a Vladimir Joković kaže da će prisustvovati sastanku koji je inicirao pokret “Odupri se”, a na koji  su pozvali sve potpisnike Sporazuma o budućnosti.

Vladimir Joković (arhiva)

Poziv pokreta “Odupri se” uslijedio je nakon što je Skupština usvojila Prijedlog odluke o obrazovanju odbora za reformu izbornog i drugog zaknodavstva.

Dio opozicije, koji je glasao protiv, kao razlog je naveo to što među prijedloge nije uvrštena tehnička vlada.

DF je kazao da je na pomolu nova koalicija, koju će da čine DPS i Demokrate, što su odbacili iz najjače partije.

Joković za Antenu M navodi da je SNP partija koja drži do date riječi, te da će svaku svoju akciju koordinirati sa kolegama iz opozicije.

Smatra da nije dobro minimalizovati ugovor i dogovor koji su poslanici potpisali pred građanima. Naglašava da nije dobro sada praviti neke druge forme i rješenja.

Na pitanje da li smatra da prijedlog DPS-a i Demokrata predstavlja takvo minimalizovanje Joković navodi:

“To je pitanje za Demokrate, vjerovatno oni imaju viđenje svega toga, ali smatram da ono što je do sada učinjeno takvim potezom nije u duhu onoga što je potpisano na Trgu u Podgorici”, kaže Joković za Antenu M.

Kada je posrijedi priča o nemogućnosti tehničke vlade lider SNP-a dodaje:

“Ne vidim na koji način bi neko mogao opravdati da to nije suprotno dogovoru i potpisu poslanika tokom protesta prošle godine“, kazao je Joković.

Joković navodi da zvanično još nije dobio poziv pokreta “Odupri se”, ali da će se SNP odazvati.

“Naravno mora se dobro izanalizirati šta opozicija i šta Pokret namjerava i može da uradi u narednom periodu. Ono što nikako nije dobro je dalje razjedinjavanje opozicije i jednostrane akcije bez obzira od koga dolaze”, smatra Joković.

Na zasijedanju na kojem je u Skupštini nedavno usvojen Prijedlog odluke o obrazovanju odbora za reformu izbornog i drugog zaknodavstva iz DPS-a je, podsjetimo, saopšteno da je izmjenama, između ostalog, predviđeno da se odluke usvajaju ¾ većinom na Odboru i da se formira nezavisno nadzorno tijelo koje bi pratilo sprovođenje usvojenih zakona.

Zato im, kako su tada kazali, nije jasno zbog čega je dio opozicije protiv izmjena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve