Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Nećemo barjačiti u rušenju ove vlade, ali je nećemo ni žaliti

,,Partija pokazuje potpuno jedinstvo''

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNPCG) Vladimir Joković kazao je da ta partija pokazuje potpuno jedinstvo.

“Svi mi ćemo glasati onako kako odluče organi partije”, kazao je Joković.

Poručio je i da DPS ide u prošlost.

“Neka nova vlada, izbori ili neko drugo rješenje, sve će biti bolje od ove vlade”, naveo je lider SNP-a.

Poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) glasaće u parlamentu onako kako odluče partijski organi, poručio je lider te stranke Vladimir Joković, navodeći da u SNP-u smatraju da je nova vlada rješenje za izlazak iz krize. Kazao je i da DPS ide u prošlost. “Mi iz SNP nećemo barjačiti u rušenju Vlade, ali nećemo ni žaliti za njom”, poručio je Joković.

Premijer Zdravko Krivokapić juče je kazao da ga intenzivno zovu članovi SNP-a koji tvrde da najmanje dva poslanika te stranke neće podržati manjinsku vladu.

“Krivokapić, je dao sebi pravo da kaže da neki poslanici SNP-a neće glasati za manjinsku Vladu. Svi mi ćemo glasati kako odluče organi partije, a to su Glavni i Izvršni odbori”, naveo je lider SNP-a.

Joković je Krivokapića pozvao da saopšti kako želi da SNP glasa, kada na dnevnom redu bude pitanje povjerenja Vladi.

“Niko od nas neće biti 41, a ako neko bude 51, šta ćemo, pala je vlada i sa 41”, kazao je Joković.

Kazao je da SNP neće barjačiti u rušenju Vlade. “Neće naš čovjek biti 41. za rušenje Vlade”, poručio je Joković i dodao da će podržati sve ono što bude dobro za Crnu Goru.

Dodaje i da SNP neće nikakvu političku saradnju sa DPS-om. Joković je naveo da su svi u SNP složni i jedinstvenu i da će raditi u interesu građana Crne Gore.

“Možda je ovo i najbolja Vlada, ali ovo je najgori premijer u istoriji Crne Gore”, poručio je Joković.

Joković je, na konferenciji za medije, kazao da su od ekspertske Vlade očekivali popis stanovništva, potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, da se razvlasti DPS, bolju i Crnu Goru okrenutu EU…

“Uvijek je (Krivokapić) pričao o rekonstrukciji vlade, nuđenju mjesta i uvijek je to bilo samo kupovina vremena i mi i građani smo bili nezadovoljni”, naveo je Joković.

Kaže da se priča o ekspertskoj vladi pretvorila o priču ekspertsko – porodičnoj vladi. SNP i potpisani Memorandum o radanji, kako navodi, ima ogromnu podršku međunarodne zajednice.

“Opominjali smo premijera za sve ono što čini i gdje griješi, bilo je uzaludno”, naveo je Joković.

Kaže da je smjenom ministra pravde Vladimira Leposavića, Krivokapić pokazao je da mu saradnja sa DPS-om nije strana.

Naveo je da interpelaciju o vladi pokreću oni koje je Krivokapić izabrao, a ne SNP.

“Njegova volja je bila da (Dritan) Abazović dobije mjesto potpredsjednika vlade”, poručio je Joković.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNPCG) Vladimir Joković kazao je ranije da ta stranka nije najavila ni da će glasati za smjenu sadašnje vlade niti da će podržati izbor manjinske. Kaže i da premijer Zdravko Krivokapić iznosi potpune neistine o tome kako će poslanici SNP-a glasati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve