Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković o rekonstrukciji: Ne razumijem zašto bi neko ko je političar branio ostalima da budu dio Vlade, ili mogu svi ili niko

Govoreći o ocjenama političkih analitičara da ako DF uđe u Vladu, Vlada neće imati podršku Zapada, Joković kaže da je razgovarao sa skoro svim ambasadorima zapadnih država te da nijedan nije zvanično rekao da oni ne žele DF u Vladi

Sastanak lidera cijele parlamentarne većine sa premijerom Zdravkom Krivokapićem u zgradi Vlade biće održan sjutra u 12 sati.

Lider SNP-a Vladimir Joković uoči sastanka kaže za Antenu M da očekuje da premijer predloži konkretne korake i da saopšti plan rekonstrukcije.

“Vjerujem da će sjutra premijer predložiti rješenja za rekonstrukciju ili će tražiti od partija da predlože šta bi oni htjeli”.

Komentarišući stav URE da je rekonstrukcija moguća samo na principima ekspertsko-nestranačkog modela, Joković navodi da ne razumije zašto bi neko ko je političar branio ostalima da budu dio Vlade.

“Ako URA traži da samo eksperti mogu biti u Vladi onda ne znam šta u Vladi radi Dritan Abazović kad je on političar. Ili mogu svi ili ne može niko. Ja nemam ništa protiv njega, radujem se što je potpredsjednik Vlade, ali ne razumijem zašto bi neko ko je političar branio ostalima da budu dio Vlade”, kazao je Joković.

Govoreći o ocjenama političkih analitičara da ako DF uđe u Vladu, Vlada neće imati podršku Zapada, Joković kaže da je razgovarao sa skoro svim ambasadorima zapadnih država te da nijedan nije zvanično rekao da oni ne žele DF u Vladi.

“Ne može niko u Crnoj Gori uticati protiv demokratije. Ako je demokratija slobodno izražena volja građana, a DF je najveći konstituent parlamentarne većine, onda oni koji su za demokratiju ne mogu da kažu ‘E taj najveći ne može biti u Vladi’. Ako su građani tako rekli, to je vrhovni sud za mene u Crnoj Gori i u tom dijelu me ne bi interesovalo bilo čije mišljenje”.

Podsjetimo, prošle sedmice premijer Zdravko Krivokapić obavio je prvi krug razgovora pojedinačno, sa svim predstavnicima partija parlamentarne većine, na osnovu postignutog sporazuma dva najjača politička subjekta, kojim јe pokrenuta inicijativa za unapređenje rada Vlade.

“Učesnici razgovora ocijenili su da pokrenuti dijalog treba da ojača saradnju zakonodavne i izvršne vlasti, uz spremnost da se stavi moratorijum na sve dosadašnje nesporazume i pitanja koja bi mogla opterećivati funkcionalnost rada Vlade i parlamentarne većine”, saopšteno je iz Vlade, nakon konsultacija.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve