Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Joković o Brđaninu: Bićemo uzdržani, niko nas nije konsultovao

Dragan Ivanović iz SNP-a će u skupštinskom Odboru za bezbjednost, dakle, biti uzdržan, a u ovoj partiji, navodi Joković, ostavljaju mogućnost da Brđanin za šest mjeseci pokaže da li može odgovoriti svim izazovima

Komentarišući naimenovanje Zorana Brđanina za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković za Antenu M najavljuje da će njegova stranka u Skupštini biti uzdržana.

“Mi u vezi sa izborom direktora policije apsolutno nijesmo konsultovani, niti od premijera Zdravka Krivokapića niti od ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića. Nemamo ni protiv jednog kandidata ništa. Međutim, ako nijesmo konsultovani oko izbora i ako ne poznajemo one koje bi eventualno mi trebalo da glasamo, nećemo preuzeti da snosimo odgovornost, pa oni koji su to predložili vjerujem da će izglasati. Mi u SNP-u ćemo biti uzdržani, ne ulazeći u detalje da li je Brđanin kompetentan i da li ispunjava sve uslove, nego su ovdje u pitanju principi da konsultacija nije bilo”, kazao je Joković.

Dragan Ivanović iz SNP-a će u skupštinskom Odboru za bezbjednost, dakle, biti uzdržan, a u ovoj partiji, navodi Joković, ostavljaju mogućnost da Brđanin za šest mjeseci pokaže da li može odgovoriti svim izazovima.

Jokovića na pitanje da li bi nesaglasje oko izbora direktora policije moglo uzdrmati Vladu, što su poruke koje stižu iz DF-a, odgovara da što se tiče njegove partije Vlada nije ugrožena. Ipak, napominje:

“Ovakva situacija se skoro nigdje i nikad u Evropi nije desila, da partija koja ima preko 50 ili 60 odsto učešća u izbornoj pobjedi nad DPS-om nema skoro nikakvo učešće u vlasti. Mi nećemo uticati na bilo kakvu mogućnost obaranja Vlade, sve dok postoji i promil mogućnosti da bi se DPS mogla vratiti na vlast. Obećali smo da prvih 200 dana o Vladi nećemo govoriti ni pozitivno ni negativno, pustićemo Vladu, a nakon isteka tog perioda daćemo svoj sud”, rekao je Joković.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” nedavno je saopštila da neće podržati prijedlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u vezi sa izborom direktora policije, te da premijer Krivokapić treba da poništi konkurs. Od tog saopštenja ogradili su se Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora.

Joković je saopštio da je SNP konsultovan oko saopštenja.

“Konsultovani smo. Bilo je pitanje da li smo saglasni sa predloženim kandidatima, jer je bio širi spisak kandidata za direktora policije. Mi smo isto rekli da nijesmo konsultovani i da negdje mi nijesmo za one koji su radili u tim institucijama za vrijeme prošle vlasti”, kaže Joković.

Zaključuje da je jasno da su potrebne korjenite promjene u policiji i da će pratiti rad Brđanina.

Brđanin je inače dosadašnji rukovodilac Odjeljenja za analitiku i unapređenje rada policije.

Ranije je bio načelnik Centra bezbjednosti Kotor i savjetnik ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića u prelaznoj Vladi 2016.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
paja
23.02.2021-19:33 19:33

Aj ti malo ospavaj i sjutra put za Srbiju tamo se mos zalit jer ovde u CG niko vas nista ne pita!!