Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Na današnji dan prije 23 godine osnovan SNP

Kako navodi, danas oni koji su priželjkivali njihov nestanak sa političke scene Crne Gore, sami su nestali ili su na putu potpune magrinalizacije

Na današnji dan prije 23 godine, osnovana je Socijalistička narodna partija Crne Gore, saopštio je predsjednik te partije Vladimir Joković. On je poručio da dijeli zadovoljstvo i sreću zajedno sa članovima SNP-a jer su sačuvali sve vrijednosti koje su bile dio njihovih osnivačkih i programskih načela.

“SNP je jedna od najstarijih partija u Crnoj Gori, baštineći ideju koja je ne samo sačuvana, nego je u potpunosti došla do izražaja na izborima 30. avgusta. Valja i danas podsjetiti da su mnogi priželjkivali nestanak naše partije i u tom pravcu nisu birali sredstva. Prošli smo trnovit put, imali i lijepe i teške trenutke, uspone i padove, ali smo sačuvali snagu i vjeru u novu i bolju državu”, naveo je Joković.

Kako navodi, danas oni koji su priželjkivali njihov nestanak sa političke scene Crne Gore, sami su nestali ili su na putu potpune magrinalizacije.

“Zahvaljujući našem časnom i čestitom članstvu, zbog Crne Gore i svih onih koji koji vjeruju u našu ideju, ponovo smo nezaobilazan politički faktor bez kojeg se ne mogu donositi krupne državničke odluke. Na svakom koraku potvrđivali smo svoju odgovornost i nikada nismo izdali državu i građane, uz čvrstu poruku da tako mora biti i ubuduće. Tridesetog avgusta ostvaren je dio naših političkih ambicija i želja – poslali smo Demokratsku partiju socijalista na margine političke istorije”, ističe Joković.

Posljednja dešavanja govore da to nije dovoljno, smatra Joković, da imaju obavezu da građanima obezbijede bolji život, ravnopravnost i nova radna mjesta.

“Ipak, danas nemamo posebnog razloga za slavlje. Koronavirus odnosi na desetine života, i dalje se na ulicama prebijaju novinari, i dalje je Crna Gora duboko podijeljena. Na sceni su još uvijek relikti prošlosti oličeni u djelovanju DPS-a i njegovih političkih privezaka, što šalje ružnu poruku domaćoj i stranoj javnosti, predstavlja direktnu opasnost za građane i državu”, navodi predsjednik SNP-a.

Joković smatra da zato imaju obavezu više da, kao dio aktuelne parlamentrne većine, zaborave trenutne različitosti i krenu u konačni obračun sa svim onim što je djelo bivše vlasti, njenih javnih i tajnih službi, paraformacija i paralelnih funkcionisanja vlasti.

San o slobodnoj Crnoj Gori još uvijek nije ostvaren, smatra on, iako su nikšićki izbori pokazali da vlast sa DPS-om nigdje nije poželjna.

“SNP ima kvalitetne, dokazane ljude. Građani su nam nedvosmisleno dali povjerenje da vršimo vlast, ne samo na lokalnom, već i na državnom nivou. Vodeći odgovornu politiku dosegli smo nivo da nam stotine novih, mladih ljudi svakodnevno pristupa, i to je naša najveća nagrada i dokaz naše dosljednosti i ispravnosti naše politike”, dodaje u saopštenju.

Joković poručuje da sa novim snagama nastavljaju još jače na putu ekonomskog oporavka i trasiranje puta ka članstvu u Evropskoj uniji.

“Sve što radimo, radimo zbog budućnosti. Upravo zbog nekih novih mladih generacija bili smo na čelu veličanstvenih litija, čuvajući Crnu Goru i njenu istoriju. Idemo dalje, čestitam još jednom članovima SNP-a 23 godine od osnivanja, pozivam ih na još čvršće jedinstvo i zajedništvo. Nastavljamo da radimo za dobro Crne Gore i njenih građana”, zaključuje Joković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ARIF
21.03.2021-20:10 20:10

Ne znam ko vas jos podrzava uskoro cete nestati sa politicke scene CRNE GORE !Nacionalistima -sovinistima su svudj vrata zatvorena !!!

BMX
21.03.2021-22:07 22:07

Sreca jedna neopisiva !
Staljinisti i velikosrpski nacionalisti koji su uvjek kocili ovu drzavu u svakom smislu