Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Ili nova vlada ili potpuna rekonstrukcija

Nagomilani politički odnosi i tenzije, te pojačana retorika moraju se riješiti radikalnim promjenama, smatra Joković

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković ocijenio je da se nagomilani politički odnosi i tenzije, te pojačana retorika moraju riješiti radikalnim promjenama. On je rekao da ostaje da se dogovore da li će to biti nova vlada ili potpuna rekonstrukcija.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da ni u SNP-u nijesu zadovoljni odnosom Vlade i parlamentarne većine, što je dovelo do bojkota parlamenta od strane DF-a.

Komentarišući ocjene lidera PzP-a Nebojše Medojevića da Demokratski front ne odustaje od početnih zahtjeva da se napravi ili nova ili vlada izbornog povjerenja – u oba slučaja bez premijera Zdravka Krivokapića, Joković navodi da je to odnos DF-a prema premijeru.

“Jer je DF imao mandat da postavi nosioca liste, i DF je postavio Krivokapića, i to je odnos njihov, tu je došlo do poremećaja komunikacija. Imamo nekoliko puteva. Jedno je potpuna rekonstrukcija ove vlade, jedno je nova vlada. Dakle, u okviru ove većine da se da mandat nekom novom ko će biti mandatar da sastavi Vladu i uz 41 potpis da se izabere potpuno nova vlada. Jedno je tehnička vlada, koja će organizovati nove izbore. Između tih krajnosti vjerujem da ćemo naći rješenje”, rekao je Joković.

Pojašnjava da je za sve neprihvatljivo da situacija ostane ovakva kakva jeste, te da ona ne može trajati dugo:

“Previše se kasni sa demontažom DPS-a, sve ovo previše opterećuje javnost, imamo problema sa usvajanjem određenih zakona”.

“I za nas je potpuni prioritet razgovor između parlamentarne većine i vlade da se dođe do rješenja. Ako to riješimo, na zadovoljavajući način, svi ostali razgovori se mogu brže rješavati”, rekao je Joković.

Osvrnuo se lider SNP-a i na informacije da je EU sugerisala DPS-u da prekine bojkot parlamenta.

“Trebalo bi se vratiti na izjave DPS-a kad je opozicija u prošlom mandatu bojkotovala parlament. Ako je DPS sve ono govorila što je govorila tada, da primaju plate, da ne dolaze, da uzimaju dnevnica, to se sad sve odnosi na njih. Neka DPS prelista svoje izjave, i neka to primijeni na sebe”, istakao je Joković.

Po prirodi stvari, kako je rekao, nije za bojkot, iako nekad dođe do te situacije.

“DPS nije imao povod da bojkotuje parlament. On će funkcionisati i bez njih, ali će njima biti problem da objasne biračima zašto su bojkotovali”, kazao je Joković.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jokso
06.07.2021-11:09 11:09

Izadji na izbore slobodno da vidis koliko vas narod voli!