Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković i Lekić na sastanak nisu pozvali Krivokapića

Inicijativom, koja je proslijeđena svim partijama koje čine aktuelnu većinu, Joković i Lekić su predložili da se sastanak održi u četvrtak u Skupštini Crne Gore. Poziv na sastanak nije upućen premijeru Zdravku Krivokapiću koji je ranije najavio da će inicrati razgovor, ali je to odbio Demokratski front.

Lideri Socijalističke narodne partije i Demosa Vladimir Joković i Miodrag Lekić pokrenuli su juče inicijativu za sastanak predsjednika partija koje čine većinu u parlamentu kako bi iznašli način za prevazilaženje aktuelne političke i institucionalne krize u Crnoj Gori.

Inicijativom, koja je proslijeđena svim partijama koje čine aktuelnu većinu, Joković i Lekić su predložili da se sastanak održi u četvrtak u Skupštini Crne Gore. Poziv na sastanak nije upućen premijeru Zdravku Krivokapiću koji je ranije najavio da će inicrati razgovor, ali je to odbio Demokratski front.

Joković smatra kako je razgovor i dogovor koalicionih parnera jedino rješenje za izlazak iz trenutne krize. On je u izjavi za portal „Borba“ kazao i da još ne zna kako će teći sastanak, jer sve mora da se iskoordiniše.

Naglasio je i da je jedino važno da se na tom sastanku nađe rješenje.

Joković je najavio i da će sa koalicionim partnerima potpisati sporazum na osnovu koga će dalje raditi i postupati.

– Dogovor je jedino rješenje i njega ćemo se držati – naglasio je Joković koji juče nije odgovarao na telefonske pozive Pobjede.

I iz Demosa je juče saopšteno da oni koji su 30. avgusta dobili mandate moraju pod hitno da pokrenu, kako su naveli, demokratsku, modernu i reformsku inicijativu čime bi zaustavili i preokrenuli negativan i sve riskantniji smjer društvenih procesa u crnogorskom društvu.

Demos je juče održao sastanak predsjedništva na kome su usvojili zaključak koji podrazumijeva da umjesto inflacije „izjava predstavnika estradne politike uglavnom o odbranama naroda, pokušamo da odbranimo građane koji se legitimno interesuju za svoj realan život“.

– Ne samo da nije uspostavljen vrijednosno funkcionalan sistem, već nema ni naznaka da se ide ka tome, pa je zato neophodno da predstavnici parlamentarne većine, koji izvorno i institucionalno izražavaju većinsku volju građana na izborima 30. avgusta 2020. godine pokušaju da urgentno zaustave negativan, na momente dramatičan tok razvoja crnogorskog društva – navodi se u saopštenju Demosa.

Iz te partije dodaju i kako parlamentarna većina treba hitno da se sastane i da se na demokratski način suoči sa vrlo složenom situacijom u zemlji i u samim državnim institucijama.

– Razlog više za ozbiljnu inicijativu leži u činjenici da Vlada, posebno neki njeni segmenti, nijesu u stanju da se suoče sa problemima zemlje, a da je, po mnogima, nedorasli premijer izabran za to mjesto u crkvi, sada po svemu sudeći, u mnogim, pa i u necrkvenim rukama – zaključuje se u saopštenju Demosa.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
22.06.2021-08:34 08:34

Dvije najvece ljige i pometine na politickoj sceni Crne Gore,dva “lijepa privjeska”svetosavske zgonadije,Jokovic i Caki Lekic zvani Lepi Cane.