Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Građani nisu glasali za eksperte, već za partije

"Prioritet je formiranje Vlade bez uslovljavanja. Mi želimo da o učešću u vlasti razgovaramo isključivo sa premijerom i da SNP dobije onoliko ministarstava shodno osvojenim mandatima. Međutim gospodin Krivokapić je odredio to što pripada koaliciji. Mi do sada nismo dali kandidate za ministarska mjesta, tu odluku o učešću u vlasti donose partijski organi", zaključio je Joković

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković decidan je u stavu da su građani određenim partijama dali legitimitet, i da, kako kaže, nema te snage koja tim partijama može osporiti učešće u vlasti.

Joković se protivi uvođenju eksperata u Vladu.

“Nisu građani glasali ni za kakve eksperte nego su glasali za svoje partije. I da sad neko drugi ko nikada nije učestvovao u izbornom procesu, koji nikada nije iznio svoje ideje i stavove i politička opredjeljenja o putu Crne Gore u budućnosti, da dođe i zauzme poziciju onih koji su tu poziciju osvojili. Mislim da nije dobro opstruirati ili uslovljavati da neki od lidera političkih partija mogu ili ne mogu da učestvuju u dijelu vlasti. Jer se onda postavlja pitanje da li se išta pitaju građani Crne Gore”, rekao je Joković za Radio Slobodna Evropa.

Odgovarajući na pitanje da li je njegova partija predala mandataru imena budućih ministara, predsjednik SNP-a Vladimir Joković kaže da će o tome partija tek odlučiti.

“Prioritet je formiranje Vlade bez uslovljavanja. Mi želimo da o učešću u vlasti razgovaramo isključivo sa premijerom i da SNP dobije onoliko ministarstava shodno osvojenim mandatima. Međutim gospodin Krivokapić je odredio to što pripada koaliciji. Mi do sada nismo dali kandidate za ministarska mjesta, tu odluku o učešću u vlasti donose partijski organi”, zaključio je Joković.

IzvorRFE

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve