Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Čuvanje mira ideal kojem svi zajedno treba da težimo

''Mir i tolerancija su najveći ideali kojima svi treba da težimo kako bismo spriječili da se bilo gdje i bilo kada ponove zločini poput onih koji su počinjeni tokom akcije Oluja''

Na ovaj datum odajemo počast žrtvama Oluje, poručujemo da pamtimo žrtve i zahtijevamo pravdu kroz kažnjavanje svih koji su odgovorni za ovaj zločin, saopštio je lider SNP, Vladimir Joković.

– Mir i tolerancija su najveći ideali kojima svi treba da težimo kako bismo spriječili da se bilo gdje i bilo kada ponove zločini poput onih koji su počinjeni tokom akcije Oluja. Mir nam obezbjeđuje stabilnost, a stabilnost otvara perspektive napretka u svim aspektima razvoja društva. Zato na ovaj datum osuđujemo zločin, tražimo da zločinci budu kažnjeni i pozivamo na vječni mir.

U društvima u kojima živimo, a koja su po brojnim pitanjima raznovrsna, treba da razvijamo toleranciju kako bismo jedni druge bolje razumjeli i kako bismo sprečavali konflikte među ljudima. Što više budemo razvijali uzajamnu toleranciju, to će biti mnogo manje povoda za sukobljavanja. I naravno, da uvijek jasno ukažemo na odgovornost za nedjela i one procese koji za posledicu imaju stradanje ljudi – poručio je Joković.

Zato, poručuje Joković, na dan obilježavanja početka akcije Oluja podsjećamo da je čuvanje mira ideal kojem svi zajedno treba da težimo u budućnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
04.08.2022-15:58 15:58

Gospodine Jokovicu kada se oluje tice onda bih vas rado podsjetio da ste vi srbalji htjeli da stvarate svoju kninsku republiku na hrvatskoj teritoriji pa ste zasluzeno dobili to sto ste trazili ” Oluju ”
Sada to isto radite i u Crnoj Gori i kobajagi prizivate na mir da bi nas na miran nacin totalno pokorili. Takav mir sa sotonom nije nikome potreban.

KLEMENTINA
04.08.2022-17:36 17:36
Reply to  Ha20

On ne razumije civilizovan dijalog ,on reaguje samo na UŠ ,UŠ.

RIR
04.08.2022-18:43 18:43
Reply to  KLEMENTINA

zvani joko —nezna koliko SRB voli te jadne srbe koji su došli “HR olujom “ da je prvobitni plan da ih nikako ne puste u BG ,nego da ih sve /jadne/proslijede i nasele na KOSOVO —toliko zvani joko zna…/ponosan na srb/