Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Budvi potrebna nova strategija razvoja sporta, bolje usklađena sa strategijom razvoja grada

''Odgovorna lokalna vlast koja će se snažno posvetiti otklanjanju svih prepreka koje koče napredak naše omladine''

Naš grad preživljava najveću institucionalnu krizu u svojoj novijoj istoriji. Problema je mnogo, no, lokalna vlast u periodu koji je iza nas nije uradila gotovo ništa da spriječi da problemi zaobiđu budvanski sport pa su oni, danas, vidno izraženi u gotovo svim sportskim disciplinama, mahom zbog nedostatka sportske infrastrukture, neodgovornog upravljanja te nedovoljnog izdvajanja sredstava i još gore kontrole raspodjele tih sredstava, kazao je  kandidat za odbornika liste Prava stvar, Jedinstveni za Budvu – Dragana Mitrović, Nikola Joković. 

Kako je naveo, dovoljno je sagledati stanje sportske infrastrukture na Jazu gdje, bez obzira na ogromna ulaganja u prošlosti, i dalje ne postoje uslovi za kvalitetan rad i godinama nijesu uložena značajnija sredstva da bi se omogućio razvoj i kvalitetan rad, primarno FK “Budva”, kluba koji u ovom momentu daje 14 reprezentativaca u svim kategorijama. Porazno je, između ostalog, što lokalna uprava već godinama ne uspijeva da riješi imovinsko-pravne odnose sa vlasnicima zemljišta na Jazu, kao preduslov za dalja ulaganja u postojeću infrastukturu i na taj način opravda i dosad uloženo.

“Posebno je alarmantno stanje u kojem se nalazi Mediteranski sportski centar, koji ni dan danas nema upotrebnu dozvolu, kao ni ozbiljnijeg kapaciteta za razvoj dvoranskih sportova. Oprema je zastarjela, a kapaciteti u samom objektu nedovoljni za uporedan razvoj više od jednog grupnog sporta”, kazao je Joković.

Prema njegovim riječima, stanje nije bolje ni na budvanskom bazenu.

“Isti problemi sa zastarjelom opremom, krov prokišnjava, a nesavjesno upravljanje dovelo je ,,Sportsko-rekreativni centar”, a samim tim i gradski bazen, u nezavidan položaj zbog nagomilanih dugova”, naglasio je  kandidat za odbornika liste Prava stvar, Jedinstveni za Budvu.

Uzimajući u obzir gore navedeno jasno je da je Budvi potrebna nova strategija razvoja sporta, bolje usklađena sa strategijom razvoja grada. Odgovorna lokalna vlast koja će se snažno posvetiti otklanjanju svih prepreka koje koče napredak naše omladine.

“Potrebno je ulagati u nove objekte izgrađene po svjetskim standardima, adaptirati i proširiti kapacitete postojeće sportske infrastrukture, dovoljno da zadovolji potrebe grada koji raste i razvija se. Ravnopravna raspodjela sredstava i još rigoroznija kontrola”, dodaje Joković.

On je kazao da, nova lokalna vlast, na čelu sa koalicijom “Prava stvar, Jedinstveni za Budvu”, nakon pobjede na izborima 23. oktobra, marljivo će raditi na stvaranju boljih uslova za razvoj Budve i unapređenju kvaliteta života svih njenih građana, sa posebnim akcentom na razvoj sporta i mladih.

“Zato je, dragi sugrađani, u neđelju, izbor jasan, “Jedinstveni za Budvu – Prava stvar – Dragana Mitrović”, broj 2″, zaključio je Joković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve