Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Joković-Božović: Mitropolija predmet napada brojnih funkcionera vlasti

Mitropolija crnogorsko-primorska je predmet brojnih napada brojnih funkcionera vlasti, iako se pridržava svih mjera i preporuka NKT-a od početka vanredne situacije, kazao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković

Mitropolija crnogorsko-primorska je predmet brojnih napada brojnih funkcionera vlasti, iako se pridržava svih mjera i preporuka NKT-a od početka vanredne situacije, kazao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković.

On se danas sastao sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem, a na sastanku je poručeno da odnosi između Crne Gore i Srbije moraju biti na znatno višem nivou nego što su trenutno.

“Ekonomska saradnja je dobra, ali i tu postoji prostor za poboljšanje, a vlade dviju država treba u kontinuitetu da rade na tome”, naveo je Joković.

Božović je naglasio značaj susreta sa predstavnicima SNP CG, kao partije koja je igrala i igraće veliku ulogu u političkom životu Crne Gore.

Sagovornici su se takođe kritički osvrnuli na nedeljno zadržavanje mitropolita Amfilohija u Centru bezbjednosti Podgorica, ističući da on uživa ogroman ugled ne samo u Crnoj Gori i Srbiji, već u cijelom pravoslavnom svijetu, te da nisu preduzete sve mjere zaštite prema njemu. To je naročito važno, kako su istakli, zato što mitropolit Amfilohije ima preko 82 godine i spada u visoko rizičnu grupu potencijalno obeljelih od virusa.

Sagovornici su pozdravili poziv Mitropolije crnogorsko-primorske građanima da Vaskrs proslave u svojim domovima i da se na taj način ispoštuju mjere NKT-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve