Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Joković: Bez jedinstvene opozicije je sve uzaludno

“Trebalo je sve pripremiti i ne najavljivati proteste, jer ti protesti sigurno bez velikog udjela opozicije ne mogu biti uspješni. Bez jedinstva opozicije po tom pitanju, upitno je da li to može dati bilo kakve rezultate”, jasan je Joković

To što je samo sedam od 39 potpisnika Sporazuma o budućnosti došlo na sastanak koji je organizovao pokret Odupri se, pokazalo je svu razjedinjenost opozicije, čiji najjači djelovi Demokratski front i Demokrate, medijski ratuju mjesecima.

Vladimir Joković
No, osim svih slabosti, sastanak je iznjedrio i najavu pokreta Odupri se da će na jesen ponovo pokrenuti proteste koji su ugašeni prije nekoliko mjeseci.

Reklo bi se, tajming loš, jesen je daleko, a i pitanje je šta će postići protestima koji nijesu dali rezultat koji su željeli opozicija i Odupri se.

Proteste su, kako se vidjelo, iskoristili određeni politički subjekti za ličnu promociju, pa onda “nestali”.

Da ovo nije bio trenutak za priču o protestima, tvrdi u izjavi za CdM lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

“Trebalo je sve pripremiti i ne najavljivati proteste, jer ti protesti sigurno bez velikog udjela opozicije ne mogu biti uspješni. Bez jedinstva opozicije po tom pitanju, upitno je da li to može dati bilo kakve rezultate”, jasan je Joković.

Kaže da opozicija mora jedinstveno da djeluje ako želi rezultat.

“Svi zajedno za istim stolom, od bijelog papira početi i dogovarati stavove, a onda tek ići sa tim prema DPS-u. Bez soliranja bilo koga, bilo kada. Jer,u suprotnom, to ne donosi rezultate”, jasan je on.

Joković je iznio mišljenje i o sastanku održanom u srijedu.

“Većina onih koji su potpisali Sporazum o budućnosti nijesu došli. Ako većina ne učestvuje, sastanak ne može dati nikakav rezultat. Trebalo je sastanak ozbiljno pripremiti, osigurati većinu potpisnika, napraviti platformu za razgovor. Nije dobro da opozicione partije prvo iz medija saznaju da će biti sastanka, pa tek onda dobiju poziv. Posebno ne u ovoj situaciji kada vidimo da su odnosi između određenih opozicionara napeti. Pokret Odupri se bi trebalo da kaže da li je neko do sada prekršio Sporazum o budućnosti, i zašto do sada ovi sastnaci nijesu održavani, već baš u ovom trenutku”, kaže Joković za CdM.

On napominje kako SNP ostaje prti tome da poštuje Sporazum, potpisani dogovor, ali i očekuje da ga svi poštuju u potpunosti.

Kaže da mu odluka Demokrata da budu dio Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva nije sporna. Naprotiv, raduje ga.

Ipak, ima nečeg spornog

“Nije pozitivno što je to dogovoreno sa DPS-om, te što DPS brani stavove Demokrata. Niko od opozciije nije bio upoznat. Da smo mi bili na njihovbom mjestu, informisali bismo kolege iz opozicije, postigli određeni dogovor sa opozicijom, ugradili i neke predloge drugih, a ne samo svoje i međunarodne zajednice. Mi ne može reći koliko je, i da li je međunarodna zajednica u ovom trenutku naklonjena više opozicviji ili vlasti. Najbolje bi bilo da nije ni jednima, ni drugima, već da i ona traži najbolja rješenja za održavanje fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori koje niko ne može osporiti”, zaključio je Joković.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve