Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Jokić: Vlast u Kotoru opstaje zbog suda

Bivši predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić istakao je da današnja odluka Upravnog suda, da odloži usmenu raspravu po tužbi smijenjene predsjednice Opštine Kotor Dragice Perović (DSS) i članova kluba odbornika Demokratske Crne Gore, predstavlja kontunuitet u djelovanju suda

Bivši predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić istakao je da današnja odluka Upravnog suda, da odloži usmenu raspravu po tužbi smijenjene predsjednice Opštine Kotor Dragice Perović (DSS) i članova kluba odbornika Demokratske Crne Gore, predstavlja kontunuitet u djelovanju suda.

Vladimir Jokić Foto: Demokrate

“Danas smo imali priliku da se uvjerimo da kada to nije u interesu DPS-a, da je Upravnom sudu malo i šest puta po 36 dana samo da zakaže i održi usmenu raspravu”, istakao je Jokić.

Dodao je da je uvjeren da će Upravni sud morati na kraju da donese presude kojima će poništiti sve akte o razrješenju i sve akte o imenovanju novih funkcionera u Kotoru.

Pravni zastupnik Neven Gošović kazao je da su prije više od šest mjeseci kod Upravnog suda Crne Gore formirani predmeti po podnesenim tužbama Dragice Perović, Vladimira Jokića i Kluba odbornika Demokrata u Skupštini opštine Kotor.

“U cilju poštovanja principa zakonitosti, zaštite javnog interesa i slobode i prava građana Kotora zahtijevali smo da Upravni sud odluke u ovim predmetima donese u hitnom postupku i u kratkom roku. Karakter – pravna priroda osporenih odluka i posledice njihove primjene su takvi da zahtijevaju hitno postupanje. Ukoliko se sporovi ne riješe u jednom razumnom roku, najdalje 2-3 mjeseca od dana formiranja predmeta, ugrožava se pravna sigurnost i postavlja pitanje svrhe sudske zaštite”, kazao je Gošović.

On je dodao da zahtjevi za hitno postupanje u navedenim predmetima od strane Upravnog suda nijesu uvaženi ni u kom vidu.

“Takva odluka sudskog vijeća predstavlja zloupotrebu sudskog ovlašćenja i donesena je u funkciji održavanja i u interesu lokalne vlasti uspostavljene političkom korupcijom, suprotno volji građana”, kazao je Gošović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve